VÍDEO Kilian Jornet sorprèn amb l'estrena d'un nou curt documental

«A long day ago» retrata una aventura del català de 56 hores corrent i escalant les muntanyes de Noruega

Redacció
18 d'abril del 2019
Kilian Jornet, en un fragment del documental «A long day out»
Kilian Jornet, en un fragment del documental «A long day out» | Salomon TV
"No fa falta que anem molt lluny ni ens gastem molts diners per viure una gran experiència. De vegades és suficient en posar-se les vambes, agafar la motxilla i començar a córrer des de la porta de casa fins que ens cansem. Així, podem viure una gran aventura descobrint el nostre entorn amb el material que tenim al nostre abast".

Kilian Jornet ha convertit aquesta declaració d'intencions en un projecte personal que s'ha convertit en el curt documental "A long day out" que acaba d'estrenar a través dels canals de Salomon TV. El corredor català inicia un trajecte des de la porta de casa seva a Noruega que el porta a recórrer les muntanyes del fiord de Romsdal en una aventura de 56 hores, 168 quilòmetres i 22.000 metres de desnivell positiu.

El documental exerceix de testimoni del projecte esportiu de Jornet, recollint les seves impressions i fent ús d'alguns infogràfics per ajudar a situar els espectadors en cada moment de quin és el següent repte que vol afrontar en un viatge en què només dorm una hora i mitja i en què el sol de mitjanit escandinau fa acte de presència mentre el ceretà continua corrent muntanyes amunt i avall.

https://www.youtube.com/watch?v=8NxXh3UqpAE

El curt documental també ens mostra els preparatius de l'aventura des de casa i constata que, com a mínim en el seu cas, amb una despesa petita es pot dur a terme un gran projecte. Kilian Jornet inverteix 72 euros entre aigua, menjar, gels, barretes energètiques i gasolina i fa ús de material bàsic d'escalada i d'esquí per completar un recorregut que el du per Innfjorden, Andalsnes, Klauva i Isfjorden sense descans.

Algunes imatges gravades amb càmera frontal recullen perfectament la dificultat del repte a les escarpades muntanyes dels fiords de Romsdal que el català ja coneix a la perfecció.