La Reina Carnestoltes s'acomiada de Berga fent un repàs als alcaldables

Desenes de berguedans i ploraners acompanyen la Flautista de Bergamín fins a la foguera

Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat el 19 de febrer a les 11:35h
Enterrament de la Reina Carnestoltes
Enterrament de la Reina Carnestoltes | Aida Morales

Enterrament de la Reina Carnestoltes Foto: Aida Morales


Amb pena però també alegria, el temps de la Reina Carnestoltes, la Flautista de Bergamín, s'ha acabat aquest 18 de febrer, Dimecres de Cendra. Una reina que va arribar dissabte al matí amb promeses de festa i bogeria, i que sense filtres ha complert tots els seus objectius, ja que, durant aquests cinc dies, la ciutat s'ha omplert de disfresses, carrosses, confeti, farina i xirinola. Aquest dimecres, però, el seu regnat ha finalitzat, i centenars de berguedans i ploraners l'han acompanyat fins a la foguera, en una processó que ha començat a la plaça de Sant Pere i que ha finalitzat a la plaça del Forn. Allà, el notari de Madrona ha llegit el testament i el fèretre de la Reina ha cremat definitivament. 

No obstant això, la Flautista de Bergamín no ha marxat sense passar llista a alguns dels aspectes d'actualitat de la ciutat. Per començar, en el seu testament ha volgut realitzar un ràpid repàs d'alguns dels candidats a l'alcaldia de Berga. “Ja estan tots preparats...Bé, tots no, amb qui dieu que va la Prada?”, ha bromejat, “i la del Madriles, la del Magí, i el PSC com que tots fan fugir, ho han hagut de solucionar posant-n'hi una d'Avià”. I pel que fa als números de l'Ajuntament, ha afegit: “Us deixo tots els calers, o sigui, res de res”. Una crítica que també ha arribat fins a les obres del Vall, on ha recomanat no anar o “encara us entrebancareu”. 

 
D'aquesta manera s'ha acomiadat la Flautista, una Reina que ha volgut trencar esquemes i posar el punt de mira en el femení. De fet, aquest va ser un dels objectius dels primers dies de Carnestoltes, que ja va començar amb diverses activitats dirigides a repassar els rols de gènere i les seves limitacions. En aquest sentit, es va voler fer reflexionar grans i petits sobre el missatge amagat dels contes, i es va animar tothom a trencar amb els esquemes clàssics de prínceps i princeses. 

La Reina Carnestoltes, però, no ha marxat sola, ja que tot un seguici de ploraners i ploraneres l'ha acompanyat durant tota la processó. A més, ha avisat que l'any que ve tornarà amb més ganes, en una clara clicada d'ullet a l'optimisme i la rauxa desenfrenada. L'enterrament ha finalitzat amb la clàssica sardinada popular a càrrec de la Penya Boletaire de Berga i, amb aquest gent, s'ha donat per iniciada la Quaresma.
 

GALERIA DE FOTOS de la processó i l'enterrament

 

Processó de la Reina Carnestoltes Foto: Aida Morales

Arxivat a