La cursa «Bombers amb Causa» potencia la solidaritat i allarga els actes durant tot un cap de setmana

L'activitat es celebrarà al municipi de Cercs el cap de setmana del 4 i 5 de maig

Redacció
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:15h
Presentació de la cursa de Bombers amb Causa.
Presentació de la cursa de Bombers amb Causa. | Cedida
La tercera cursa de muntanya de Cercs - Memorial Rafa Arnabat, organitzada per Bombers amb Causa, tindrà com a motiu la recaptació de fons pel Pediàtric Cancer Center Barcelona, actualment en construcció. Enguany, com a novetat, serà una festa que durarà tot un cap de setmana i tindrà nous atractius per fer gaudir als participants i també per esdevenir encara més solidària.

Aquest any s'incorporen nous elements a la cursa del diumenge 5 de maig, com la variació del recorregut per gaudir de millors vistes i una cursa infantil, que es farà el dia abans, dissabte 4 de maig. Hi haurà activitats per a tots els públics i, entre d'altres, s'amplia l'aspecte solidari: l'organització col·laborarà també amb la Fundació Josep Carreras per la captació de donants de medul·la òssia que puguin ajudar a infants, joves i adults amb leucèmia.

La sala d'actes de l'Ajuntament de Cercs va acollir dissabte passat la presentació de la cursa i totes les novetats amb l'alcalde del municipi de Cercs, Jesús Calderer; la responsable de projectes de recerca de l'Obra Social de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Mercè Tura; el cap del Parc de Bombers de Berga, Juli Lladós; i els bombers Oscar Sánchez i Albert Coromines, organitzadors de la cursa. Tots ells van destacar la importància d'aquest tipus d'actes per contribuir a projectes que puguin "millorar la nostra societat" i "ens evoquin a pensar en els altres".
 
L'alcalde Jesús Calderer va destacar el plaer que suposa per al poble aquesta cursa es celebri a Cercs i va convidar a tothom a assistir-hi, principalment per contribuir a aquesta bona causa, però també "per gaudir de la festa que es farà durant tot el cap de setmana" i alhora "per descobrir el territori i els magnífics paisatges que tenim".
 
El cap del Parc de Bombers de Berga, Juli Lladós, va destacar la tasca dels companys bombers que dediquen el seu temps a organitzar causes solidàries i ajudar els altres, agraint i recolzant l'acte i esperant "que duri molts anys".

En representació de l'Obra Social de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Mercè Tura, va agrair la celebració d'aquesta cursa i va explicar la importància d'aquestes donacions per un centre referent a Europa i al món, com és l'Hospital Sant Joan de Déu i, en concret, pel projecte al que es destina la recaptació de la cursa, el Pediatric Cancer Center Barcelona. 

Canvis de recorregut per gaudir d'un millor paisatge

El bomber i organitzador de la cursa, Albert Coromines, va destacar que, enguany, es manté "la donació del material sobrant a Càritas" i la donació de sang durant tot el dia amb la presència de diverses unitats del Banc de Sang. El també organitzador i bomber, Òscar Sánchez, va explicar, per la seva banda, el canvi de recorregut de la cursa llarga, que enguany tindrà sortida a Sant Jordi i anirà fins a La Rodonella, pujant cap a Coll de Sant Ramon, per baixar cap a Peguera i continuar fins a la meta que serà novament a Sant Jordi.

Aquest recorregut té una distància de 24,5 quilòmetres, amb 1.077 metres de desnivell positiu on els corredors podran gaudir molt de la muntanya i de les vistes espectaculars que es trobaran.

La cursa curta i la caminada són de 10 quilòmetres. Amb 500 metres de desnivell, passant per boscos de fagedes, pujant per un bosc de roures per coronar a l'Arola i finalitzar també el recorregut a Sant Jordi de Cercs.
Arxivat a