El PP denuncia el nou cartell pels presos que llueix a l'Ajuntament de Berga gràcies als veïns

Malgrat que està subjectat als blocs del costat i no a la façana, el cap de llista popular a les municipals considera que trenca amb "la neutralitat" que es requereix als poders públics durant el període electoral

17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:50h
El nou cartell està subjectat als blocs del costat i no a la façana, però es troba posicionat davant de l'ajuntament.
El nou cartell està subjectat als blocs del costat i no a la façana, però es troba posicionat davant de l'ajuntament. | Cedida/ACN
L'alcaldable del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera, ha denunciat davant la Junta Electoral de Zona (JEZ) el nou cartell a favor de la llibertat dels presos polítics que aquest dimecres torna a presidir la façana de l'ajuntament. El PP ha fet arribar aquest migdia el requeriment a la junta electoral perquè n'ordeni la retirada, malgrat que aquesta vegada el cartell ha estat penjat pels veïns i està subjectat als blocs del costat i no a la façana del consistori. 

Joan Antoni López Noguera exposa en el document de denúncia que la pancarta de "Llibertat presos polítics" ha tornat a aparèixer "tapant part de la façana de l'Ajuntament de Berga", malgrat que els Mossos d'Esquadra van retirar els símbols del consistori el passat 10 d'abril, "seguint el requeriment d'aquesta junta electoral".

El cap de llista del PP recorda en el text "l'exigència de neutralitat dels poders públics, especialment en període electoral". López Noguera sol·licita concretament a la junta electoral de zona que "requereixi a l'Ajuntament de Berga la retirada immediata del cartell "Llibertat presos polítics" que tapa part de la façana de l'Ajuntament, ja que trenca amb la imposició de neutralitat i estricta imparcialitat que l'article 50.2 de la LOREG imposa als poders públics durant el període electoral", segons el document al qual ha tingut accés NacióBerguedà

El candidat del PP ha explicat a aquest diari que, des del seu partit, continuaran reivindicant "la neutralitat" de la façana de l'Ajuntament de Berga.  López Noguera ha advertit així que "per més invents que puguin fer, el cartell ocupa la façana de l'Ajuntament de Berga".

En aquest sentit, Joan Antoni López Noguera ha considerat que el fet que el cartell estigui subjecte als balcons dels veïns no ha d'impedir que se'n requereixi la retirada. "Ho hem sotmès a consideració de la junta electoral perquè al final ocupa la mateixa posició que l'anterior", ha apuntat López Noguera. 

López Noguera s'ha mostrat també molt crític amb el govern de la CUP respecte a aquest nou cartell. "Han dit que aquesta vegada el cartell ha estat cosa dels veïns, en comptes de fer-ho de cara, em sembla infantil i covard, però ells sabran. "El que no farem és parar de reivindicar que l'ajuntament ha d'estar lliure de símbols partidistes", ha assegurat.

El PP ja va denunciar en primer lloc la presència de l'estelada i els símbols independentistes i a favor dels presos polítics que hi havia fins la setmana passada al consistori. Aquella primera denúncia va precedir el requeriment de la junta electoral a l'alcalde accidental, Oriol Camps, perquè tragués la simbologia del consistori en un període de llavors 48 hores i la posterior retirada de tots aquests elements per part dels Mossos d'Esquadra. 

L'acció de penjar el nou cartell per part dels veïns es va dur a terme dilluns a la tarda, abans de la interpretació musical que es fa cada dia per exigir l'alliberament dels líders independentistes. 
Arxivat a