Cultura

L'Arxiu Municipal de Cercs rep la donació de 400 fotografies de la construcció del poble de Sant Jordi

La donació ha estat realitzada per Jordi Viola i Garriga, un dels quatre arquitectes que van projectar el poble de Sant Jordi, on es van traslladar els habitants de Sant Salvador en construir-se el pantà a la dècada de 1970

per Redacció , Berga, 17 d'abril de 2019 a les 10:42 |
Les imatges documenten l’aixecament de la nova població de Sant Jordi de Cercs amb motiu de la construcció del Pantà de La Baells. | Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Arxiu Municipal de Cercs ha rebut la donació de prop de 400 fotografies que documenten l’aixecament de la nova població de Sant Jordi de Cercs amb motiu de la construcció del Pantà de La Baells. Aquesta donació també inclou algunes fotografies antigues de Cercs, de l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella, avui negat sota les aigües del pantà, i d’alguna casa de pagès del terme municipal.

La donació ha estat realitzada per Jordi Viola i Garriga, un dels quatre arquitectes que van projectar el poble de Sant Jordi, nucli on es van traslladar els habitants de Sant Salvador en construir-se el pantà a la dècada de 1970.


L'Arxiu Municipal de Cercs forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona des de l'any 2004.

 

 

Participació