El Berguedà s'emporta una dotzena de premis del Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus

La comarca guanya diversos guardons, entre ells, el de Gran Animal Campió Jove que ha anat a parar a l’explotació Vallnova-Espanholet

Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:54h

Mercat del Ram de Vic. Foto: Adrià Costa


El Berguedà ha aconseguit una dotzena de premis del Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus al Mercat del Ram de Vic. La comarca del Berguedà es va emportar dissabte diversos guardons al 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus, entre ells el de Gran Animal Campió Jove que va anar a parar a l'explotació Vallnova-Espanholet, la unió de dues explotacions del Berguedà i la Val d'Aran.
 
Com ja és tradició, dins dels actes del Mercat del Ram, s'ha celebrat una nova edició del Concurs Nacional de la Raça Bruna dels Pirineus amb la participació de ramaderies de tot l'àmbit pirinenc des de l'Aran, el Pallars Jussà i Sobirà, el Berguedà o el Ripollès. El pavelló del bestiar ha exhibit uns 150 caps de bestiar. Enguany no s'ha celebrat la capital d'Osona la subhasta de vedells procedents del centre de testatge de la raça, ja que aquest esdeveniment tan rellevant per als ramaders associats a la Februpi es reserva per al proper 3 de maig, dins dels actes d'inauguració del nou centre de testatge, a la finca de Bellestar de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell).
 
Pel que fa a les explotacions berguedanes premiades, Casa Barbats s'ha endut el segon premi en la categoria de vaca i el segon i tercer premis en la de vaca amb vedell. Cal Font, gran triomfadora de l'edició anterior del concurs, enguany ha obtingut el primer i el segon premi en la categoria de vedella. 
 
L'explotació del Berguedà i la Val d'Aran, Vallnova-Espanholet, ha aconseguit el segon premi en la categoria de terçona amb vedell, el primer i el segon premi en la categoria de brava, i ha fet un ple en la categoria de vedella. També ha resultat premiada en la categoria de vedella i s'ha emportat el premi Gran Animal Campió Jove.

Una de les novetats d'aquest 2019 al Mercat del Ram de Vic ha estat el tastet de pinxo de carn de vedella bruna a la carpa situada a l'entrada del recinte, al davant de la botiga de marxandatge i roba que sempre obre l'espai de la Bruna dels Pirineus, al costat del ring i la graderia.
 
Durant el recorregut inaugural pel recinte firal l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, i el President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, han fet estada al pavelló de la Bruna on han degustat els pinxos-tastet en companyia del President de la Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus (Februpi), Josep Maria Moga. Així, han pogut seguir una part del concurs des de la primera fila.