Investigadors europeus visiten la residència de Bagà per conèixer els seus mètodes de treball

La Fundació Salarich Calderer ha estat un dels centres de Catalunya que s'ha agafat com a objecte d'anàlisi

Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:24h
Activitats a la Residència Salarich Calderer (arxiu).
Activitats a la Residència Salarich Calderer (arxiu). | Residència Salarich Calderer
Investigadors europeus han visitat la residència Salarich Calderer de Bagà per conèixer els seus mètodes de treball. Una vintena d'investigadors de Romania, Itàlia, Bulgària, i també d'altres punts de Catalunya, han visitat la residència de Bagà aquest abril. L'objectiu ha estat conèixer els mètodes de treball i el funcionament del centre baganès. La jornada s’emmarca dins un projecte de cooperació en l’àmbit de les persones grans que vol estudiar els models de residència que hi ha a Europa per, després, crear material que els millori.
 
Els investigadors implicats en el projecte van ser a Romania el gener d'aquest any. A l'abril, han visitat  Catalunya, on –a banda de la residència de Bagà- han estat també en diversos centres de la demarcació de Barcelona. La següent trobada serà a Itàlia el proper juliol. Al setembre se'n farà una altra a Romania, on hi assistiran membres de la residència Salarich Calderer. Al novembre els investigadors seran a més llocs de l’Estat espanyol i, finalment, el febrer del 2020, aquests visitaran Bulgària.

Durant la visita a Bagà, els investigadors han pogut interactuar amb el personal de la residència. La investigació neix a l'associació Global Help, de Romania, i es preveu que s'allargui uns 18 mesos. Per desenvolupar-la, Global Help compta amb la col·laboració de Caminul pentru Persoane Varstnice (Romania), el Departament d’Estudis dels Medis Actuals (Catalunya), Home Hope Ltd (Bulgària) i Euroform LFS (Itàlia).

La directora de la residència Salarich Calderer, Isabel Gutiérrez, ha ressaltat que l'experiència ha estat "divertida". Segons Gutiérrez, durant l'experiència, han visitat Bagà professionals de diferents àmbits, des de geriatria i infermeria, entre altres. "Ens van demanar com treballàvem i ells també ens van explicar com funcionaven al seu país. Els italians, per exemple, estan molt bé en tema d'equipaments, amb habitacions individuals i un tracte molt íntim", ha afirmat Isabel Gutiérrez.