Ciutadans presenta Juan José Olaya del Pont de Vilomara com a candidat a l'alcaldia de Berga

El cap de llista del partit taronja, jubilat i de 65 anys, havia estat veí de Berga però va marxar-ne l'any 1989

16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:30h
Juan José Olaya, cap de llista de Ciutadans.
Juan José Olaya, cap de llista de Ciutadans. | Cedida
Ciutadans presentarà candidatura per a les eleccions municipals a la ciutat de Berga. Segons ha pogut saber NacióBerguedà, el candidat serà Juan José Olaya Ruiz, de 65 anys. Es tracta d'un dels membres de l'agrupació de Ciutadans al Pont de Vilomara i Rocafort (Bages) que va constituir-se el passat febrer. Juan José Olaya aterra a Berga com a cap de llista del partit taronja després que en els últims mesos el nom de Rosalia Monroy sonés amb força com a possible candidata de Ciutadans.

L'única regidora del PSC a la ciutat ha descartat presentar-se en les últimes setmanes, deixant finalment pas a Olaya. El candidat està inscrit a Ciutadans des del 2018 i explica que es presenta a l'alcaldia per representar a aquelles persones no independentistes "que ara mateix no tenen representació al consistori". 

"A Berga no hi ha cap agrupació de Ciutadans, en principi hi havia una candidata que finalment no ha pogut concórrer-hi, de manera que des del partit em van proposar que m'hi presentés, el motiu és que hi vaig viure fa anys", ha exposat Juan José Olaya en una conversa telefònica amb aquest diari.

Juan José Olaya ha assegurat que el motiu pel qual el partit no ha trobat cap veí o veïna de Berga per figurar com a cap de llista és "el recel" a "patir represàlies". Per aquesta mateixa raó, ha afirmat que la candidatura estarà formada majoritàriament per "persones de la demarcació de Barcelona, també del Bages  i el Pont de Vilomara". No hi haurà cap representant del Berguedà. 
 
Ciutadans va ser la tercera força més votada a Berga en les eleccions catalanes del 21-D amb un miler de vots. No obstant això, Juan José Olaya ha posat sobre la taula que "aconseguir formar una agrupació a la població porta temps". En aquest sentit, amb aquesta candidatura, el partit aspira a guanyar presència a la ciutat i mobilitzar els seus votants i simpatitzants per tal de formar-hi estructures en el futur. 

 

"Un cop que Ciutadans s'ha consolidat a Manresa on hi té dos regidors, ara ens presentem a Cardona, Súria, El Pont de Vilomara i Berga, entre altres, per poder entrar als ajuntaments i aconseguir rellevància de mica en mica". Juan José Olaya confia que Ciutadans pugui entrar al consistori amb un o dos regidors, si bé també posa l'accent en la importància d'obtenir visibilitat a la capital del Berguedà durant la campanya, per tal de consolidar-hi la presència del partit. 

Jubilat amb vincles al Berguedà

Juan José Olaya és nascut a Tànger (Marroc), de nacionalitat espanyola. Professionalment, ha estat autònom en el món de la decoració d'interiors i pintura. També ha treballat en el sector de la construcció. Actualment, està jubilat. "De jove, vaig estudiar i viure a Màlaga, i l'any 1971 em vaig traslladar a Catalunya", ha explicat a aquest diari. Entre els anys setanta i vuitanta va viure a Berga, fins que el 1989 va traslladar-se per qüestions laborals al Pont de Vilomara, on resideix en l'actualitat. El candidat de Ciutadans ha assenyalat que al Berguedà encara hi té germans i nebots. 

Olaya també ha anunciat que treballarà perquè "la ciutat tingui un bon manteniment, amb un millor asfaltatge dels carrers, entre altres", ha dit. "He estat a Berga els últims dies i m'he trobat els carrers en mal estat, d'una manera que jo no recordava", ha afirmat Olaya.

"S'ha de treballar en el bé comú, en el manteniment de la via pública, en les infraestructures, en comptes de dedicar el temps en altres afers", ha considerat el candidat de Ciutadans. "Si són projectes per la comunitat, tant és qui els proposi, tant és si els proposa la CUP, Junts per Berga o el PSC", ha expressat. 

El cap de llista de Ciutadans s'ha compromès a treballar activament per la ciutat si surt de regidor. "Si entro de regidor al ple, pujaré a Berga als plens i sempre que faci falta, em deuré a la confiança dels electors", ha recordat. 
Arxivat a