El consell comarcal promou una campanya perquè el turisme se sumi al porta a porta

Un dels punts destacats de la campanya és la distribució de targetes codificades per al turisme que permeten l'accés temporal a les àrees tancades, on es poden dipositar els residus en els seus corresponents contenidors

Redacció
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:14h
Porta a porta a Bagà (arxiu).
Porta a porta a Bagà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El consell comarcal promou una campanya perquè el turisme se sumi al sistema de recollida de residus del Berguedà. La campanya va començar els dies previs a Setmana Santa i s'allargarà fins a finals d'abril. Amb el lema "Al Berguedà triem, tria al Berguedà", es pretén fer arribar al turista que a banda d'escollir la nostra comarca per fer-hi estada, cal que s'adapti al sistema de recollida de residus de la població on residirà, encara que sigui esporàdicament. 
 
"Quan vinguis tria!" és la frase que completa la campanya adreçada al visitant, i que l'interpel·la directament perquè col·labori en el sistema propi del municipi on s'instal·larà, animant-lo a sumar-se a aquest gran projecte per millorar el medi ambient.
 
Els últims dies dies s'han repartit uns tríptics informatius a ajuntaments i comerços que expliquen com funcionen els diferents sistemes de recollida al Berguedà i com hauria de procedir el turista per no alterar el bon funcionament d’aquest. També hi ha la informació a les xarxes socials i www.triem.cat
 
Un dels punts destacats de la campanya és la distribució de targetes codificades per al turisme que permeten l'accés temporal a les àrees tancades, on es poden dipositar els residus en els seus corresponents contenidors. Els comerços i establiments de cada municipi poden repartir les targetes per obrir les àrees tancades. El visitant pot adquirir la targeta, pel preu simbòlic d'un euro, que li serà retornat si retorna la targeta i que li permet anar a separar els residus que generi a l'àrea corresponent del municipi. Si es tracta de pisos turístics, el propietari ha d'explicar a l’hoste com s'efectua la recollida en aquella població. 
 
A banda d'aquest material i de la campanya a diferents mitjans de comunicació, www.triem.cat facilita tota la informació necessària per poder ajudar al visitant en l’adaptació als diferents sistemes de recollida del Berguedà.
 
Fonts del Consell Comarcal del Berguedà consideren que "cal felicitar la població del Berguedà que ha aconseguit adaptar-se al nou sistema de recollida selectiva de residus en un temps molt breu". Tanmateix, exposen que, "cal tenir en compte que aquesta adaptació s’ha produït en un període  en què l’afluència turística no és gaire alta. Des de Setmana Santa fins ben avançada la tardor, és quan estacionalment el Berguedà rep més quantitat de turistes i visitants".

És per això que el consell comarcal inicia aquesta campanya per conscienciar els visitants que el Berguedà "està fent un gran esforç per separar correctament els residus i que ens cal la seva implicació perquè la seva visita no suposi un pas enrere en tot el què s'ha aconseguit", apunten.
 

Cartell de la campanya perquè el turisme se sumi al porta a porta. Foto: Consell Comarcal del Berguedà