L'Institut Serra de Noet de Berga estrenarà nou edifici el proper 30 d'abril

El departament d'Educació ja ha confirmat que les classes començaran a finals de mes al nou equipament

16 d'abril del 2019
Actualitzat el 17 d'abril a les 10:39h
Edifici de nova construcció de l'Institut Serra de Noet en una imatge d'aquest dilluns.
Edifici de nova construcció de l'Institut Serra de Noet en una imatge d'aquest dilluns. | Pilar Màrquez Ambròs
L'estrena del nou edifici de l'Institut Serra de Noet de Berga serà el dimarts 30 d'abril. El departament d'Educació ha explicat a NacióBerguedà que el traslladat del mobiliari començarà un cop que els alumnes i el professorat tornin de les vacances de Setmana Santa. Alumnes i professors deixaran enrere els barracons on han fet classe els últims 13 anys aquest abril. El centre ha escollit el dilluns 29 d'abril com a festa de lliure disposició, per tal d'acabar de col·locar-hi el material i el mobiliari, una tasca que farà el professorat i l'alumnat de Servei Comunitari. De manera que les classes a les noves instal·lacions començaran el dia 30, si no hi ha cap imprevist. 

L'obertura del centre va posposar-se per quarta vegada consecutiva a finals de gener. Llavors, estava previst que les classes comencessin la setmana del 4 al 8 de febrer, però finalment això no va poder ser. En aquell punt, les obres ja estaven acabades de feia setmanes però faltava legalitzar la nova instal·lació elèctrica, un tràmit que ja s'ha assolit.

Endesa va validar la xarxa elèctrica de mitja i alta tensió i, posteriorment, l'ha legalitzada d'acord amb el departament d'indústria, que també hi ha donat llum verda. Ara queda pendent la connexió que depèn del departament d'Educació i que es resoldrà en els pròxims dies.  

Mentrestant els treballs d'urbanització del Pla de l'Alemany estan pendents d'enllestir-se, perquè hi falta l'asfaltat. Aquest fet, però, no suposarà un impediment per començar les classes al nou edifici. 
 

Els treballs d'urbanització del Pla de l'Alemany estan pendents d'enllestir-se i hi falta l'asfaltat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Classes en barracons des de l'any 2006

La directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Colell, va assegurar al setembre, quan tothom estava pendent de si s'obria el nou institut, que els alumnes podrien començar les classes al nou immoble després de les vacances de Nadal. Finalment, el nou termini va situar-se a finals de gener, pendents de la xarxa elèctrica, però aquesta data tampoc es va poder complir.

Ara, l'estrena està marcada a finals de mes i sembla que serà la definitiva. La Generalitat ha estat l'encarregada d'assumir el cost de la construcció del nou equipament educatiu, mentre que l'Ajuntament de Berga s'ha ocupat de realitzar els treballs d'urbanització de la zona, que han consistit en la construcció d'una seixantena de metres de carrer i la instal·lació d'una subestació transformadora amb l'objectiu d'assegurar la recepció dels diferents serveis bàsics a l'equipament.

El nou edifici també acollirà els despatxos del Centre de Formació d'Adults (CFA) i l'Escola Oficial d’Idiomes (EOI), que actualment imparteix les seves classes a les aules de l'Institut Guillem de Berguedà. D'aquesta manera, l’alumnat del Serra de Noet deixarà de fer classe en els mòduls prefabricats situats al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que estan en funcionament de forma provisional des de l'any 2006.
 

Nou Institut Serra de Noet en una imatge d'aquest dilluns a la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a