Neix a Montmajor una nova candidatura adscrita a ERC pel 26-M

Es tracta d'una llista formada per un equip de nou veïns i veïnes del poble liderats per Maria del Mar Monell i Davins

15 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 de maig a les 11:08h
Nova candidatura de Fem Poble-AM a Montmajor.
Nova candidatura de Fem Poble-AM a Montmajor. | Cedida
Un conjunt de persones del poble de Montmajor han creat una nova candidatura amb la marca Fem Poble - Acord Municipal, adscrita a ERC. Es tracta d'una llista formada per un equip de nou veïns i veïnes del poble liderats per Maria del Mar Monell i Davins. En els llocs capdavanters, hi ha Montse Davins, que concorre a la candidatura com a número dos, Xavier Cano que ocupa la tercera posició de la llista, i Ramon Riba, que és quart. "Montmajor ha estat governat per la mateixa formació durant anys, i creiem que és l'hora del canvi", ha expressat Montse Davins a NacióBerguedà. 

Els membres d'aquesta candidatura asseguren "estar preocupats" pel futur del poble. D'aquesta manera, expliquen que s'han organitzat "amb compromís i entusiasme" per impulsar canvis i millores. "Fem Poble - AM prioritza un Ajuntament que ofereixi un servei proper on les persones siguin el centre. Aposta per una administració eficient, transparent, àgil i honesta. I proposa un model en el que la veu del poble tingui rellevància", asseguren els membres de la candidatura que encapçala Maria del Mar Monell. Monell, de 37 anys, és tècnica en Secretariat i diplomada en Turisme amb experiència professional en restauració, hosteleria i administració. 

Els pals de paller del seu programa són "l'educació, la cultura, el món rural, els esports, l'urbanisme i la sostenibilitat". Però també afirmen ser "molt conscients" que "cada vilatà i vilatana hi ha de poder i voler posar el seu granet de sorra". La número dos, Montse Davins, explica que la candidatura està formada completament per persones que han nascut al poble o bé que en són fills adoptius. "En comicis anteriors hi ha hagut intents de fer prosperar llistes independents, però mai ha acabat de quallar, hi ha un descontentament de fa temps i creiem que des d'aquesta nova candidatura podem donar empenta al poble, aconseguir que hi hagi un canvi", ha exposat Davins. 

La marca Fem Poble està associada a Esquerra Republicana, malgrat que es tracta d'una nomenclatura nova al municipi, que compta amb molta llibertat alhora de treballar pels objectius que es marquin al programa. 

L'actual alcaldessa de Montmajor és Teresa Marmi (CiU) si bé, segons ha pogut confirmar aquest diari, en aquesta ocasió no concorrerà a les eleccions. El candidat del partit, que en aquesta ocasió es presenta als comicis com a Junts per Montmajor, serà Josep Algué, el fins ara regidor d'Obres i Serveis.