Vilada ja coneix els tres aspirants a l'alcaldia

L'alcaldessa Montse Badia opta a la reelecció, ERC presenta de candidat el regidor Quim Espelt, i Andreu Ros es posa en primera línia amb Vilada per la República

17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:15h

Imatge de Vilada. Foto: Ajuntament de Vilada


Vilada ja té clar quins seran els candidats a l'alcaldia. L'alcaldessa de Vilada, Montse Badia, repetirà a les eleccions amb Fem Pinya per Vilada - AM, sota el paraigües del PSC, candidatura amb la qual optarà a la reelecció. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es presentarà als comicis amb la marca Alcem-nos Vilada - AM, liderada per l'únic regidor dels republicans a l'actual equip de govern, Quim Espelt, i Andreu Ros serà cap de llista de Vilada per la República.  

Els tres candidats es disputaran l'alcaldia d'aquest petit poble de l'alt Berguedà que té 430 habitants, segons el padró de 2018. 

Montse Badia, "feina feta" malgrat les dificultats

L'alcaldessa Montse Badia ha explicat que una majoria dels membres de la seva llista pel 26-M són persones independents, els noms dels quals es donaran a conèixer les properes setmanes. A més, Badia ha destacat "la feina feta" pel govern que ha liderat els darrers quatre anys, malgrat les dificultats.

"Hem arreglat moltes coses al poble, hem fet inversions a tots els nivells gràcies a subvencions de les meses de concertació de la Diputació de Barcelona. Hi ha hagut actuacions en escales i vials per adequar el poble, si bé encara queden coses per fer", ha explicat Montse Badia.
 

L'alcaldessa de Vilada, Montse Badia Foto: Aida Morales


Un dels projectes en els quals s'ha començat a treballar aquesta legislatura és en l'eixamplament de l'entrada de Sant Romà de Clusa. "El projecte s'està redactant per eixamplar aquesta entrada i donar-li visibilitat. És un dels propòsits que tenim en ment", ha afirmat Badia. L'alcaldessa i cap de llista de Fem Pinya per Vilada ha concretat que es troben "en procés d'elaboració del programa" i ha volgut reiterar la "il·lusió" per tornar-se a presentar. 

El mandat va començar amb dificultats quan el que llavors era regidor d'ERC a Vilada, Vicenç Massana, va passar al grup mixt, desestabilitzant el govern. 

Quim Espelt liderarà una llista renovada

El candidat republicà, Quim Espelt, ha explicat que en aquesta ocasió es presenta una llista "renovada i amb moltes ganes" per  treballar i fer tot allò que "no hem pogut fer" durant aquests quatre anys. "Volem treballar per Vilada i apostar perquè al poble hi hagi els serveis que siguin necessaris", ha afirmat Espelt. 

La candidatura estarà formada per 16 persones joves amb la fórmula d'Alcem-nos Vilada - AM. L'equip que acompanyarà Quim Espelt el 26-M es presentarà en públic a principi de maig. "Aquest mandat hem viscut episodis bastant desagradables i una oposició que no ha estat gens fàcil, en la propera legislatura volem treballar per aquells projectes que no hem pogut tirar endavant i continuar millorant Vilada", ha exposat Espelt. 
 

Quim Espelt (ERC) ha estat regidor de govern aquest mandat. Foto: Quim Espelt/Twitter


Andreu Ros, un consell obert i més participació ciutadana
 
Andreu Ros serà candidat a l'alcaldia amb una llista independent, sota les sigles de Vilada per la República. El 2015 Ros va ser el número 5 de la llista de CiU, que encapçalava l'exacalde Pere Farré i que va ser l'opció amb més vots, si bé el pacte entre PSC i ERC va acabar decantant el govern. A la candidatura, que es presentarà aquest pròxim dissabte 20 d'abril, hi ha electors independents però també membres de Junts per la República i el PDECat. 

Dissabte que ve presentaran les propostes del seu programa, també el document "Compromís per Vilada" amb què volen tancar un acord de mínims amb les altres candidatures. L'acte serà a les 6 de la tarda al Casal Pirinenc. Proposen, per exemple, un consell obert on hi hagi els set regidors del poble i l'alcalde. Ros també reclama més participació ciutadana. L'àmbit econòmic també serà un dels eixos de campanya, segons expliquen. 
 

Andreu Ros, candidat de Vilada per la República. Foto: Cedida