La CUP de Berga presenta la llista per «revalidar» l'alcaldia

La llista que encapçala Montse Venturós compta amb el meteoròleg Aleix Serra de número 2, l'actual regidor Ivan Sànchez en la tercera posició i la politòloga Roser Rifà al número 4

13 d'abril del 2019
Actualitzat el 14 d'abril a les 3:36h
La candidatura de la CUP al govern de Berga.
La candidatura de la CUP al govern de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La CUP de Berga ha presentat aquest dissabte una llista "per revalidar el govern de la ciutat" i continuar "la transformació iniciada" aquest mandat. Així ho han defensat els membres d'una candidatura "molt completa" formada per 27 persones, encapçalats per l'alcaldessa i candidata a la reelecció Montse Venturós. La llista compta amb el meteoròleg Aleix Serra de número 2, el regidor Ivan Sànchez en la tercera posició i la politòloga Roser Rifà al número 4. "Aquests últims quatre anys teníem dues opcions: fer política de cara a la galeria o assentar les bases en la vista posada a llarg termini, amb la voluntat de treballar per tal de tenir un ajuntament amb bona musculatura dotat per garantir drets a veïnes i veïns. Vam escollir la segona", ha argumentat Venturós en una sala polivalent del Casal Cívic de Berga plena de gom a gom. 

Montse Venturós ha recordat que els cal "ser més" per poder generar "autèntics ajuntaments que tinguin la clara voluntat de transformar i de fer front comú contra tots els despropòsits que vivim el nostre dia a dia". La cap de llista ha exposat que el punt de partida de fa quatre anys era "capgirar la història" amb "la voluntat inequívoca de creure que una altra manera de fer les coses era i és possible". Segons Venturós, "aquesta vegada en volem més i ho volem millor, ara fa quatre anys ens presentàvem amb un lema clar: Governem-nos!. I és aquest lema sobre el qual se sustenta la nostra voluntat de seguir, amb més ganes i empenta que mai".
 

Aleix Serra, número 2 de la CUP per als pròxims comicis. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Perquè aconseguir governar-nos significa també deslliurar-nos dels jous que ens imposen les elits econòmiques i polítiques", ha defensat Venturós. "En arribar ara fa quatre anys a l'Ajuntament de Berga, la situació econòmica era molt greu, l'estructura de l'ajuntament era feble i l'engranatge no funcionava correctament i hi havia problemes greus a la tresoreria", ha recordat. "Les infraestructures de la ciutat no estaven dotades de manera òptima i l'ajuntament estava paralitzat en molts aspectes, calia reparar el motor de manera urgent", ha dit Venturós. 

"Tenim la convicció que la feina feta fins ara ens permet posar una base sòlida que, si continuem per aquest camí, ens ha de permetre revertir i molt una situació que ja ha canviat en els darrers anys", ha expressat la cap de llista de la CUP.

Montse Venturós ha defensat la feina feta per l'actual consistori i ha puntualitzat que "la repressió de l'Estat no és només aquella que ve en forma de requeriment, de denúncia o de sentència cap a una bandera. Hi ha un altre tipus de repressió, una d'invisible que passa desapercebuda. Hem pogut copsar de primera mà un munt de petites repressions, de violències, d'opressions, de situacions de despossessió i de masclisme, que formen part del sistema capitalista i que fonamenten el seu manteniment i la seva perpetuació", ha manifestat. 
 

La candidata Montse Venturós. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Tot assenyalant situacions com els "desnonaments invisibilitzats" de la ciutat, la pobresa energètica patida per veïns i veïnes de la capital berguedana o el fet de tenir "més de 90 cases fantasma al barri vell, comprades per entitats financeres per especular"; que "presenten un autèntic perill per la via pública" i sobre les quals és "l'ajuntament de Berga qui ha d'executar de manera subsidiària l'enderroc de les declaracions de ruïna consecutiva que pateixen aquests habitatges de titularitat bancària". 

Venturós ha acabat la seva intervenció assegurant que la CUP treballarà a Berga per la "sobirania" i "la dignitat". 

El partit de l'esquerra independentista que va entrar per primera vegada al consistori l'any 2007 amb dos regidors, i que fa quatre anys va fer el gran salt que li va permetre governar la ciutat amb 6 regidors, es presenta als comicis de maig amb una llista que encapçala Montse Venturós i amb el meteoròleg Aleix Serra de número 2. Als llocs capdavanters, l'ara regidor Ivan Sànchez ocupa el número 3 i la politòloga Roser Rifà va de número 4. Els primers deu llocs els completen, per aquest ordre, el regidor Eloi Escútia, la regidora Roser Valverde, Isaac Santiago, Marià Miró, Anna Boix i Sergi Hinojo. Hug Tuyet és el número 11, seguit de Judit Muñoz, Guillem Pons, Mar Guixé, Laura Pueyo, Sara Vima i Andreu Comas. 

La llista de suplents és nombrosa amb fins a una desena de persones: Marc Vizcano, Berta Francàs, Roser Obiols, Guillem Canal, Sheila Martínez, Francesc Ribera Titot, Oriol Camps, Mònica Garcia, Natxo Romero i Anna Maria Guijarro. En les últimes posicions, doncs, tres regidors de l'actual govern que no repeteixen en posicions capdavanteres i les dues primeres persones que van entrar com a regidors de la CUP al plenari de Berga, als quals Montse Venturós els agraït explícitament la tasca duta a terme.  
 

Candidatura de la CUP de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Aleix Serra s'ha mostrat convençut que "estem segurs que podem seguir demostrant una cosa: que la candidatura més d’esquerres, la més ecologista, la més feminista i independentista pot ser alhora la que toca més de peus a terra" i ha afirmat que "el nostre objectiu continua sent portar la política municipal i la presa de decisions molt més enllà del ple i de les reunions d'electes. Hem guanyat transparència i volem fer-ho més en participació". També ha elogiat el treball fet fins ara per l'equip de govern de la CUP, esmentant una a una la tasca dels diferents regidors.

Entre altres projectes desenvolupats, la candidatura ha destacat la finalització de l'Institut Serra de Noet, la reducció del deute, més de 20 processos de selecció de personal, el canvi de lluminàries de la ciutat, la iniciativa per fer de Sant Francesc un pol cultural de Berga, o el canvi de gestió de l'Hospital Sant Bernabé per garantir el seu caràcter públic. 

La memòria històrica, els drets socials de les persones, la sobirania popular, l'educació pública, la ruptura amb l'Estat o l'economia social han estat alguns dels elements que membres de la candidatura també han subratllat com a eixos molt presents de la seva aposta política. 
 

Aleix Serra a la sala polivalent del Casal Cívic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Roser Rifà durant la seva intervenció, amb Eloi Escútia i Isaac Santiago al fons. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a