Pro Disminuïts Psíquics renova projecte aprovant un pla de viabilitat per superar la crisi

L'entitat ha escollit una nova junta per àmplia majoria

12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:23h
Taller Coloma (arxiu).
Taller Coloma (arxiu). | APDPB
L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha renovat el seu projecte de suport a persones amb diversitat funcional, aprovant per àmplia majoria un pla de viabilitat que ha de resoldre la greu crisi econòmica que travessa aquesta entitat, segons han explicat fonts properes a Nacióberguedà. La darrera assemblea de Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va celebrar-se el passat dimecres 10 d'abril al Pavelló de Suècia de Berga i va servir per tractar el futur de l'associació amb el propòsit de poder donar continuïtat al projecte. 

L'assemblea va oferir als assistents informació detallada de la difícil situació econòmica de l'entitat, "gràcies a l'anàlisi realitzat per un auditor independent finançat pel Consell Comarcal del Berguedà", han detallat les fonts. La reunió va comptar amb una nodrida assistència de persones que gairebé van omplir la sala principal del pavelló. "Posteriorment, es va presentar un pla de viabilitat, confeccionat amb la col·laboració desinteressada de la Fundació Aspronis, entitat del tercer sector social, amb llarga experiència en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament", segons ha pogut saber aquest diari. 

El pla de viabilitat va comptar amb el suport d'una àmplia majoria dels assistents. Finalment, l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va escollir també la junta que liderarà aquest procés, que ara "inicia una nova etapa a l'entitat, amb molta energia i il·lusió per renovar i enfortir la iniciativa de la nostra comarca en favor dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament", segons han indicat les fonts. La nova presidenta de l'entitat és Cecília Camprubí que fins ara ja formava part de la junta i que n'ha estat portaveu des que va dimitir l'antiga gerent Fina Canal el mes de gener. 
 
​L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà és una entitat jurídica sense ànim de lucre, que té com a serveis de l'Escola d'Educació Especial "Llar" Santa Maria de Queralt, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Berguedà, el Taller Coloma, el servei llar-residència, un servei d'esplai i un de suport a casa de nois i noies que viuen amb independència de la seva família i que té com a finalitat donar-los suport.

El passat mes de febrer aquest diari va informar que l'entitat s'enfrontava a importants problemes econòmics. En aquell moment, la secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va arribar a denunciar que els treballadors de l'empresa - amb excepció dels de la Llar Santa Maria de Queralt - no havien cobrat la paga extra de Nadal que els tocava segons conveni. 
Arxivat a