Aclariments per qui els vulgui

"Abans i després de l'últim ple municipal, l'única diferència és que l'Ajuntament ha cedit al Patronat de l'Hospital les instal·lacions, perquè alhora aquest els cedeixi al Catsalut en el seu moment"

Joan Torres Bedman
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:06h
Hospital Comarcal Sant Bernabé (arxiu).
Hospital Comarcal Sant Bernabé (arxiu). | Arxiu
Crec que queda més que demostrat la meva defensa acèrrima del sistema públic de salut.

A aquestes alçades del procés pel qual el Catsalut mitjançant una empresa pública es farà càrrec de la gestió del nostre hospital, m'agradaria que aquestes línies serveixin per ser el més aclaridor possible.

Abans i després de l'últim ple municipal (estem més o menys al mateix lloc) l'única diferència és que l'Ajuntament ha cedit al Patronat de l'Hospital les instal·lacions, perquè alhora aquest els cedeixi al Catsalut en el seu moment. Cal recordar que el Patronat és actualment el legítim gestor del centre.

Dit això, a partir d'ara s'haurien d'iniciar tot un seguit de tràmits amb diferents departaments de la Generalitat com ara: Patrimoni, Economia, Salut...

Aquest canvi, segons la responsable del Catsalut a la Catalunya Central està supeditat a dos factors:

- Primer: el temps; es preveu que aquesta nova empresa comenci a caminar d’aquí a 12 o 18 mesos.

- Segon: aquests temps està condicionat pel context polític del país. Tenint em compte la inacció de l'actual Govern de la Generalitat, tot fa pensar que els terminis poden variar per la banda llarga.

Aquest seguit de consideracions fa pensar que tant l'òrgan gestor com la Direcció de l'Hospital, estan en una situació de "mans lligades", ja que el Catsalut no deixa moure fitxa pel que fa a la despesa, inversions i contractació entre d'altres.

Aleshores, no podem canviar tot un seguit d'aparells mèdics que molts d'ells no funcionen o estan totalment obsolets. Només en aparells quirúrgics i de radiodiagnòstic, la inversió s'acosta a 1 milió d'euros que urgeix invertir (tenim un exemple recent que és el TAC).

Per acabar m'agradaria que l'equip de govern actual fes un recordatori d'allò que portava en el seu programa electoral el 2015 en material de Salut local i d'Hospital:

- NO s’ha confeccionat la Guia Sanitària Local. 

- NO s’han optimitzat els recursos sanitaris.

- l’Hospital SÍ ha perdut serveis com ara: urologia, endocrinologia...

- La ciutat NO es un espai de Salut. 

- Berga NO és una ciutat cardioprotegida (vam ser nosaltres qui vam haver de presentar una moció). 

- NO s’ha garantit el relleu de metges especialistes. 

- NO s’ha mantingut les prestacions actuals.

- NO s’ha fet un estudi/auditoria que plategi la viabilitat d’aprimar l’organigrama de gestió de L’Hospital (en 4 anys, un servidor no ha vist l’auditoria per enlloc).

- NO s’han fiscalitzat les llistes d’espera.

- i per últim i no menys important. NO s’han introduït representants dels treballadors de l’Hospital al Patronat.

Per acabar, aquestes són les dades que crec que tota la ciutadania ha de conèixer i que un servidor públic està obligat a explicar.
 
 
Joan Torres Bedman
Regidor d'ICV i cap de llista de Berga en Comú


Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a [email protected], seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones
Arxivat a