El Berguedà aconsegueix 1,1 milions d'euros dels fons FEDER per a recursos patrimonials

El consell comarcal i els ajuntaments de Bagà, Cercs, Fígols, Gironella, Guardiola de Berguedà, Puig-reig i Montmajor van presentar al desembre un projecte per millores al patrimoni situat prop de la Via Blava

11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:42h
Centre d'Interpretació dels Dinosaures de Fumanya als municipis de Fígols i Cercs.
Centre d'Interpretació dels Dinosaures de Fumanya als municipis de Fígols i Cercs. | Consell Comarcal del Berguedà
El projecte d'impuls a recursos patrimonials al voltant de la Via Blava del Berguedà disposarà d'1,1 milió d'euros d'ajuts del fons FEDER. El Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments de Bagà, Cercs, Fígols, Gironella, Guardiola de Berguedà, Puig-reig i Montmajor van presentar al desembre un projecte a l'empara de l'eix 6 del Programa FEDER, que ha estat seleccionat aquesta setmana. Al mes de juny la resolució s'ha d'aprovar de manera definitiva. 

El projecte té un cost total 2.988.720,82 euros (IVA inclòs) i inclou un total d'11 accions de millora al patrimoni de la comarca. Es tracta de la restauració del Castell de Palau a Bagà, el projecte d'estabilització i sosteniment de la Mina de Petroli de Riutort de Guardiola de Berguedà, l'itinerari exterior de la ruta del Cretaci del Centre d'Interpretació Dinosaures de Fumanya als municipis de Fígols i Cercs, la remodelació de l'Església Vella de Santa Eulàlia de Gironella, la millora dels tancaments de l'edifici: (BCIL) Torre de l'Amo de Viladomiu Nou del municipi de Gironella, el projecte de consolidació del Pont Vell de Gironella, la urbanització per a la creació del Parc i Mirador sobre el riu Llobregat a l'entrada sud de Gironella, l'adequació de la segona planta del Museu d'Art del Bolet per a activitats de divulgació del món del bolet de Montmajor i la rehabilitació i condicionament de l'Edifici Batan i de les Cardes per convertir-lo en "Centre d'Entitats" a la colònia Pons de Puig-reig. 
 
També s'hi inclou la millora paisatgística i arranjament del camí d'accés a la Torre Nova de Cal Pons del municipi de Puig-reig i l'ampliació de l'enllumenat públic a la zona del Bosquet de Cal Pons i del camí d'accés a la torre Nova del municipi puigreigenc.
 
Ha estat aquesta setmana que l'ens comarcal ha rebut la resolució provisional per part de la Direcció General de Desenvolupament Local de la Generalitat de Catalunya.
 
Des del consell, el president comarcal Josep Lara, ha fet una valoració molt positiva del fet que la comarca hagi estat seleccionada de nou als fons FEDER. Consell comarcal i ajuntaments del Berguedà’han aconseguit diverses subvencions en els darrers tres anys: 2 programes FEDER i  2 Plans territorials de foment de turisme, que en total suposen una inversió de més de 4 milions d'euros per al Berguedà.