Parelles artístiques del Berguedà presenten les seves obres a Vic

El projecte vol sensibilitzar la població sobre la salut mental i la participació normalitzada en la societat

Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:18h
La primera exposició de la novena edició del projecte "Parelles Artístiques: experiències creatives per la salut mental" es presentarà aquest dijous, 19 de febrer (20 hores), al Museu de l’Art de la Pell de Vic. La mostra reuneix per primera vegada la totalitat de les obres que han creat les parelles artístiques de les cinc comarques de Catalunya que participen en el projecte: Bages, Berguedà, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental. Són 65 obres de diferents modalitats artístiques: pintura, disseny, escultura, fotografia, vídeo... Es podrà veure fins al 15 de març.

La iniciativa va néixer l’any 2006 a Osona de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la salut mental i promoure el contacte social i la participació normalitzada en la societat de les persones amb problemes de salut mental. En els darrers anys, s’ha estès a d’altres comarques gràcies a l’esforç de molts centres de salut mental que han volgut col·laborar i realitzar l’experiència de la FCMPPO. En el total de les nou edicions, han participat 404 artistes.

El projecte té dues parts diferenciades: el procés creatiu i l’exposició itinerant de les obres resultants. Durant el procés creatiu, parelles formades per un artista professional i un artista amateur (usuari dels serveis de salut mental) es reuneixen en un espai i treballen a quatre mans una obra artística de temàtica i modalitat lliure. Les obres resultants d’aquest procés s’apleguen posteriorment en una exposició que va itinerant per diferents espais de Catalunya. Les obres es poden adquirir per diferents preus i els diners que es recapten s’utilitzen per l’edició següent del projecte.

Parelles Artístiques rep el suport de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i de BBVA, continuadores de l’obra social de l’antiga Caixa Manlleu, que va apostar pel projecte des del primer moment.

-----------------

Galeries de fotos de les Parelles Artístiques: 
Subhasta de les obres (setembre2013)
Inauguració al Vic (juny 2013)
Inauguració a Manlleu (abril 2013)
Inauguració a Vic (desembre 2012)
Subhasta de les obres (juny 2012)
Inauguració a Vic (desembre 2011)
Inauguració a Vic (desembre 2010)
Subhasta de les obres (juliol 2010)
Inauguració a Vic (desembre 2009)
Subhasta de les obres (setembre 2009)
Inauguració a Manlleu (febrer 2009)
Exposició a Vic (febrer 2008)