La gironellenca Martina Gonfaus, l'esportista més jove en fer podi al Campionat de Curses Verticals

Ha quedat tercera d'un podi femení que ha dominat Gisela Carrión, i on la també berguedana Alba Xandri ha obtingut el primer lloc, a la Nou de Berguedà

Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:53h
Martina Gonfaus arribant al cim del Sobrepuny; la de Gironella ha fet història amb 14 anys.
Martina Gonfaus arribant al cim del Sobrepuny; la de Gironella ha fet història amb 14 anys. | Pau Aguilera/FEEC
La berguedana Martina Gonfaus, de només 14 anys, en fa quinze al setembre, s’ha convertit en l'esportista més jove en pujar al pòdium d’un Campionat de Catalunya de Curses Verticals. Ha quedat tercera d'un podi femení que ha dominat Gisela Carrión. 

Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) han repetit, de fet, com a Campions de Catalunya de Curses Verticals. La del Garraf i el de Sóller han estat els més ràpids en superar els tres quilòmetres i mig de distància i més de 800 metres de desnivell de la Sobrepunytrail, a la Nou del Berguedà. La prova, organitzada per l’Associació de Muntanyencs Berguedans, s’ha convertit en aquesta edició en el Campionat de Catalunya de Curses Verticals. 

En una prova molt tècnica a causa de les condicions meteorològiques que han deixat el recorregut en bona part nevat i enfangat a la part baixa, Gisela Carrión amb un temps de 35 minuts i 38 segons ha deixat clar que té poques rivals. La no participació de l’esportista local, Clàudia Sabata (CE Berguedà), ha deixat també la porta més oberta a Gisela Carrión que s’ha imposat precisament a dues berguedanes més, Alba Xandri (AE Matxacuca) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà). Xandri ha tirat d’experiència i del coneixement de la pujada al Sobrepuny, mentre que la jove Gonfaus ha rebut la felicitació de les seves companyes en creuar la meta, davant de la perplexitat d'una majoria. 
 
En categoria masculina no hi ha hagut sorpresa i Pere Rullan amb un temps de 32'38" ha fregat el rècord de la prova tot i la neu que s’han trobat els corredors a l’ascensió al sobrepuny. Rullan ha arribat satisfet de com s’ha trobat a la cursa i ha mostrat la bona connexió amb el  traçat que ha qualificat d’excel·lent per poder preparar la temporada de verticals.
 
A Rullan l'han acompanyat al pòdium dos joves valors com Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Aneu) i Isaac Barti (CE Olot) que han protagonitzat un esprint final espectacular pel segon i tercer lloc.