El DocsBarcelona 2019 se centra en la lluita de la dona, la política i la natura

La 22 edició del festival de cinema documental projectarà 22 films de 26 països, entre el 15 i el 25 de maig

NacióDigital
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:39h
Foto de família de la presentació del DocsBarcelona
Foto de família de la presentació del DocsBarcelona | ACN
La 22a edició del festival DocsBarcelona projectarà un total de 41 documentals de 26 països entre el 15 i el 25 de maig, que se centraran en tres eixos: la natura, la lluita de la dona i la política, segons han explicat aquest dimecres els organitzadors, en roda de premsa a Barcelona. El festival inclourà una producció quebequesa sobre l'1-O, Avec un sourire, la révolution! (Amb un somriure, la revolució).



El festival, que arribarà a 12 municipis de la demarcació de Barcelona, s'inaugurarà amb un documental sobre la bellesa i la força de l'aigua, Aquarela, i es clourà amb El Pepe, una vida suprema, del realitzador Emir Kusturica, un retrat de l'expresident de l'Uruguai Pepe Mujica.

 

Sis de les produccions que s'hi projectaran tenen segell català, entre elles Me llamo Violeta, sobre el difícil camí dels nens i nenes transgènere, o Ángel Pavlovsky, un homenatge al popular artista d'origen argentí. L'auge de la docusèrie es plasmarà amb la projecció en primícia d'El caso de Alcàsser, d'Elías León Siminiani.

Les projeccions tindran lloc als Cinemes Aribau i al CCCB, a Barcelona, i una selecció de tres títols -Cachada, Operació GlobusAvec un sourire, la révolution!- es podran veure també a Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Berga, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès, Gavà, La Garriga i Sant Andreu de la Barca.