El Taller Coloma fa una crida perquè la caminada de 2019 sigui «més solidària» que mai

L'activitat arriba diumenge 28 d'abril a la sisena edició amb l'expectativa de reunir-hi més de 250 persones

09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:05h
Presentació de la sisena edició de la caminada del Taller Coloma.
Presentació de la sisena edició de la caminada del Taller Coloma. | Pilar Màrquez Ambròs
El Taller Coloma organitza el diumenge 28 d'abril la sisena edició de la seva caminada popular. El president en funcions de l'AMPA, Ramon Cutal, ha fet una crida perquè "aquesta sigui la caminada més solidària de totes les que hem fet fins ara" i perquè, com a tal, "l'activitat compti amb una gran participació de persones" amb ganes "d'ajudar i col·laborar amb l'entitat". 

La caminada es realitza un any més amb la col·laboració de l'Associació Esportiva Mountain Runners, i ofereix dos recorreguts com l'any passat: un de curt i un de més llarg. El llarg és d'onze quilòmetres en direcció cap a Graugés i fins a les instal·lacions del Taller Coloma, on es farà un esmorzar, abans de tornar cap al passeig dels Abeuradors. L'itinerari curt, d'uns 8 quilòmetres, passa pel camí de Sant Bartomeu, Avià i també arriba al Taller Coloma. "És molt més planer, per fer-ho més assequible per tothom", ha valorat també Josep Garrido en nom dels Mountain Runnners. Enguany, la sortida no és a l'Escola de la Valldan perquè la cita coincideix amb les eleccions espanyoles del 28-A i el centre és col·legi electoral. 

La sortida de la caminada serà de 8 a 9 del matí del diumenge 28 d'abril, al passeig dels Abeuradors de la Valldan, i les inscripcions es poden fer allà des de primera hora del matí. El cost de participació és de 10 euros per als adults i de 3 euros per als nens i nenes. 

El Taller Coloma, que com altres serveis de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà travessa actualment una delicada situació econòmica, té com a finalitat atendre i donar feina a persones en edat laboral que pateixen una discapacitat psíquica  i que resideixen a la comarca del Berguedà. El taller es va inaugurar el 9 de maig del 1984. Dins del Taller Coloma hi ha un Centre Especial de Treball (CET) i un Servei de Teràpia Ocupacional (STO).

Clauers artesanals i bosses com a obsequi

Eva Garcia, també membre de l'AMPA, ha demanat "la major col·laboració possible", tot posant en valor els obsequis que han preparat els nois i noies de l'entitat per entregar als participants de la caminada. Es tracta d'objectes artesanals que han fet els nois i noies del Taller Coloma amb l'ajuda de les famílies, en forma de clauer, i que s'entregaran de regal a tots aquells que col·laborin amb l'activitat. També s'han decorat 250 bosses cedides pel Consell Comarcal del Berguedà. "L'expectativa és esgotar-ho tot, superar la xifra dels 250 participants, bosses en tenim 250, però si bé més gent, ja en buscarem més", han assenyalat Eva Garcia i Josep Garrido. 
 

Els usuaris del Taller Coloma han preparat clauers de diferent forma i color per obsequiar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Aquest any el disseny de la bossa sembla professional, és de la Pilar Rey, una usuària del taller que ho ha fet molt bé", ha elogiat Garcia. Eva Garcia també ha subratllat "la perfecta combinació de colors i formes" que els nois i noies han aconseguit en la confecció dels tallers. Eva Garcia ha agraït l'ajuda a tots els col·laboradors que fan possible la caminada. Ha recordat així l'ajut de la Creativa que posarà un petit regal a cada bossa i a Ermínia Altarriba que ha fet el disseny del cartell. "També donem les gràcies a totes les entitats i persones que ens donen suport", ha apuntat Garcia.

Per segon any consecutiu, el Taller Coloma aposta per incorporar "el quilòmetre zero" que permet fer donatius a l'entitat sense inscriure's a la caminada. "Hi poden col·laborar dirigint-se, per exemple, a Sabateria Mercè a la plaça de Sant Pere o a Casa Enfruns a la Colònia Rosal", ha explicat Eva Garcia. "La nostra missió és posar en valor el treball que fan els nois i noies del taller i mostrar que fan molta feina, volem que es conegui la tasca que realitzen, també amb una part molt artística", ha valorat Garcia.