Els Mossos treuen l'estelada i els símbols de la façana de l'Ajuntament de Berga

Malgrat que des del consistori va explicar-se ahir que s'havia rebut un nou requeriment que donava un segon termini de 48 hores, dos Mossos d'Esquadra de paisà han retirat la simbologia aquest migdia

09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:19h
Aspecte de l'Ajuntament de Berga després que els Mossos hi hagin retirat els símbols.
Aspecte de l'Ajuntament de Berga després que els Mossos hi hagin retirat els símbols. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha fet cas omís fins aquest dimarts dels diferents requeriments que havia rebut de la Junta Electoral de Zona on s'instava a l'alcalde accidental, Oriol Camps, a retirar l'estelada i els símbols pels presos polítics de la façana del consistori. La JEZ va donar dimarts passat un primer termini de 48 hores per treure els símbols, que no va complir-se. Malgrat que des del consistori va explicar-se ahir dilluns que s'havia rebut un nou requeriment que donava de termini fins dimecres a les 9 del matí per retirar la simbologia, dos Mossos d'Esquadra de paisà s'han acabat desplaçant aquest migdia fins a la plaça de Sant Pere per treure les estelades i els símbols independentistes i de suport als presos polítics de la casa consistorial. 

La notificació d'aquest dilluns també l'haurien rebut altres ajuntaments. De manera que s'ha considerat que el termini per a la ciutat s'havia esgotat ja la setmana passada. En aquest sentit, la Junta Electoral de Zona ha ordenat als Mossos d'Esquadra aquest matí que traguessin la simbologia del consistori de la capital de comarca. 

L'acció, que ha pres per sorpresa als representants i treballadors del consistori que esperaven demà la policia catalana, ha transcorregut de manera pacífica i durant el tràmit, no s'ha produït cap mena d'incident, segons ha pogut saber NacióBerguedà. 

Segons han confirmat fonts de l'ajuntament, els Mossos d'Esquadra han retirat tota simbologia de la façana, que a hores d'ara mostra un aspecte ben diferent que el que havia mantingut els últims mesos. L'equip de govern de la CUP no ha fet declaracions sobre la qüestió. 

L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada a l'octubre, justament per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. A hores d'ara el període d'inhabilitació de l'alcaldessa ha finalitzat, però aquesta no pot exercir legalment les seves funcions si no la revaliden les urnes el proper 26-M. 
 

La simbologia de l'Ajuntament de Berga era encara a primera hora d'aquest matí a la façana consistorial. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a