VÍDEO i FOTOS La segona temporada d'Horrorland promet més terror i noves atraccions

La nova edició incorpora un camp de tir per matar zombis i quatre sales d'escapada ràpida

09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:50h
Tret de sortida de la venda d'entrades del segon Halloween a Horrorland Park.
Tret de sortida de la venda d'entrades del segon Halloween a Horrorland Park. | Pilar Màrquez Ambròs
Horrorland ha posat a la venda aquest dimarts les entrades de la seva segona temporada, que engegarà motors el 4 d'octubre. Ho ha fet amb èxit absolut, com acostuma a passar en tot allò que té a veure amb aquest parc del terror, el primer del Sud d'Europa. En quatre minuts, els servidors del web havien caigut per la quantitat de gent que intentava ser el primer a comprar entrades. 



El parc de terror obrirà les seves portes el 4 d'octubre amb cinc cases del terror, dues de les quals completament noves. Repetiran Matadero, la Termica i Clown Town, sumant més impactes directes amb el públic, emoció i terror. I s'estrenen La Casa del Bosque i Survival Maze, dues noves apostes per l'horror. Els directors David Moreno, Climent Vila, Cristina Raya i Sílvia Mossella han explicat avui que la intenció és aportar novetats i noves sorpreses perquè, a banda d'atraure nou públic, aquells que ho vulguin també tinguin al·licients per repetir l'experiència. En l'acte d'aquest dimarts, dirigit a la premsa i que s'ha retransmès en directe per xarxes socials, també s'han presentat els diferents personatges que escenificaran les experiències noves.

"Hem intentat crear novetats perquè tothom pugui sorprendre's, que la gent que ens diu que vol tornar, ho pugui fer vivint també noves emocions", ha afirmat David Moreno.
 

Espectacle d'Horrorland en el compte enrere per a la venda d'entrades. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Una de les decisions de futur del parc ha estat mantenir les tres atraccions més ben valorades, però donant-los més atractiu. "Hem cregut que calia donar una versió 2.0 de la Termica, amb un laberint molt més llarg amb ensurts més estudiats, i incorporar nova escenografia a Clown Town i farem uns pallassos molt més agressius", ha explicat Moreno. L'única que continua sense variacions és Matadero, atracció premiada com a millor haunted house en l'àmbit nacional. "Creiem que hi ha molta gent que té ganes de tornar-la a fer", ha dit David Moreno. 

A banda de la Casa del Bosque i Survival Maze, dues cases del terror que prometen no deixar indiferent, una altra de les grans novetats serà Zombie Killer: Shooting Range. "Es tracta d'un camp de tir zombi, en cap moment aquells que hi participin tiraran contra res que no sigui un mort vivent", ha detallat Moreno entre somriures.

"Aquesta atracció és la més cara d'aquest any, ens suposa uns 200.000 euros de pressupost, perquè és tota una extensió exterior, que s'ha d'habilitar amb material d'il·luminació i so exterior, marcadors de paintball situats de forma estratègica, dianes automatitzades, vestimenta especial perquè els actors no corrin cap tipus de risc, entre altres. És una atracció totalment nova que genera una adrenalina constant", ha especificat Moreno. "És com viure una apocalipsi zombi, i de sobte pots participar en directe en una caça de morts vivents. Crec que a la gent li agradarà molt", ha argumentat David Moreno. 
 

Mortimer, la mascota d'Horrorland amb nous personatges. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La segona edició de Halloween d'Horrorland tindrà dos escenaris polivalents, nous punts de restauració i una ampliació de 10.500 metres quadrats. També augmentarà el personal que hi treballa: de 140 a 170 persones. Hi haurà diversos espectacles, pirotècnia i altres efectes especials tant en espais interiors com exteriors. També quatre escape room express: Elevator, Subway, Freak Show Torture, una de les quals - a escollir - s'inclourà en l'entrada estàndard del parc. Les entrades estàndard (45 euros), Fast Pass (65 euros) i VIP (99 euros), han sortit a la venda aquest migdia amb una oferta de llançament especial que durarà 3 setmanes. RIP Tour és també una aposta d'enguany que permetrà a un grup petit de 10 persones conèixer el que es cou darrere els escenaris d'Horrorland. L'entrada d'aquest passi especialíssim costa 250 euros. 

Una altra de les novetats, segons han explicat els directors del parc, serà la casa del terror extrema, Pshyco Extreme. Malgrat l'èxit de l'aposta més escatològica de l'any passat, l'aposta de 2019 serà per a un túnel del terror extrem més psicològic i claustrofòbic. 
 
Les obres d'ampliació del parc ja han començat. Més de 35 operaris treballaran durant els propers mesos per construir les atraccions i infraestructures noves. Aquesta expansió suposarà incrementar el nombre de treballadors durant els dies d'obertura. Enguany el parc allarga el calendari d'obertura a 18 dies: arrencarà el 4 d'octubre i tancarà la temporada de Halloween el 16 de novembre. Per tal que sempre sigui de nit en l'horari d'obertura del parc, els primers dies d'octubre l'horari serà de 7 de la tarda a dos quarts de 2 de la matinada. A partir del 27 d'octubre, s'obrirà a les 6 de la tarda. 
 

Roda de premsa de presentació de la segona temporada d'Horrorland. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Gran impacte econòmic pel Berguedà

L'alcalde Cercs, Jesús Calderer, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, han valorat molt positivament l'impacte que continua suposant pel Berguedà aquesta innovadora aposta pel terror. "Si mai he vist un miracle, ha estat aquest parc que ha posat el nostre poble al mapa", ha celebrat Calderer. "Era una aposta arriscada impulsada per un equip jove que ha tingut una important repercussió econòmica, i que és super benvinguda pel sector del turisme, hotels, càmpings, entre altres", ha valorat Josep Lara. 

Horrorland va atraure 28.500 persones en la primera temporada, entre el públic de l'edició de Halloween i el de Nadal. Un aforament de 1.500 persones per dia que es mantindrà aquest 2019. El parc té contracte per continuar a Cercs fins a l'any 2022.