Unes 30 colles geganteres porten la trobada Bages - Berguedà a Guardiola

L'activitat ha servit per posar la llavor del debat sobre una futura parella de gegants al poble

Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:50h

Trobada Gegantera Bages-Berguedà a Guardiola. Foto: Gegants Sallent


Unes 30 colles s'han trobat a la 22a Trobada Gegantera Bages-Berguedà, a Guardiola de Berguedà. En total, uns 60 gegants i figures del folklore popular han recorregut el centre del poble diumenge al matí. Es tracta de la primera vegada que les colles geganteres de la zona es troben a un poble sense gegants. En aquest cas, l'Ajuntament de Guardiola ha assumit l'organització de la cita, que normalment recau en la colla local. L'activitat ha servit per posar la llavor del debat sobre una futura colla gegantera al poble. 
 
Centenars de persones han participat en una cercavila pels carrers de Guardiola de Berguedà, a partir de les 11 del matí i fins passada la 1 del migdia. Totes les colles s'han trobat a la plaça de l'Ajuntament al final del recorregut, on hi ha hagut una plantada de gegants. Els assistents també han compartit un esmorzar i un acte institucional.

Entre les colles del Berguedà presents, hi havia les de Gironella, Sant Julià de Cerdanyola, Saldes, Puig-reig, l'Ametlla de Merola i Montmajor. A més a més, hi havia gegants del Bages i el Moianès.