La setena edició dels 5 i 10 km urbans omple d'atletes els carrers de Berga

Xavi Tomasa i Anna Garcia guanyen la cursa llarga, mentre que Carlos Gómez i Jone Zabaleta, la curta

08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:47h
Els 5 i 10 km Urbans de Berga celebrada aquest cap de setmana.
Els 5 i 10 km Urbans de Berga celebrada aquest cap de setmana. | Aj.Berga
La setena edició dels 10 i 5 km urbans de Berga ha demostrat que aquesta prova es troba amb millor salut que mai i que està plenament consolidada al calendari esportiu de la ciutat. El berguedà Xavi Tomasa (CA Calatayud) va imposar-se en la cursa masculina de 10 quilòmetres amb un temps de 33 minuts i 17 segons i Anna García (JAB) ho va fer entre les dones amb una marca de 41 minuts i 55 segons.

El podi masculí dels 10 quilomètres van completar-lo Darío Giménez (34' 28'') i Roger Camprubí del Club Atlètic Berga (34' 36''), quedant en segona i tercera posició, respectivament. Ambdós van acompanyar a Xavi Tomasa - que ja havia començat la cursa amb l'etiqueta de favorit - al capdamunt de la classificació de la prova més llarga. En el rànquing femení, la segona millor corredora va ser Núria Turtós (CA Ascó) amb un temps de 45 minuts i 10 segons, i Àngels Lozano (Mutuacat Bravo) va ocupar la tercera posició amb un temps de 47 minuts i 41 segons.

Xavi Tomasa partia com a favorit i ha quedat primer en la cursa de 10 quilòmetres. Foto: Aj.Berga

Anna Garcia del JAB Berga en arribar a meta. Foto: Aj.Berga

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, els guanyadors van ser Carlos Gómez (CAV Andora) amb un temps de 15 minuts i 41 segons; i Jone Zabaleta (Atlètic Sant Sebastià) amb un temps de 17 minuts i 10 segons.

En aquesta prova més curta, el podi masculí van completar-lo Pol Moya (CAV Andorra) amb un temps de 16 minuts i 19 segons i Raúl Cejudo amb un temps de 17 minuts i 1 segon. Pel que fa al podi femení, hi van pujar la cubana Dayane Huerta (CAV Andorra) amb un temps de 17 minuts i 35 segons i la berguedana Núria Cascante (JAB Berga),  guanyadora de l'anterior edició amb un temps de 18 minuts i 22 segons.

Els primers atletes en creuar la línia de meta han estat Jone Zabaleta (a la foto) i Carlos Gómez en la categoria de 5 quilòmetres. Foto: Aj.Berga

Carlos Gómez en creuar la meta dels 5 quilòmetres. Foto: Aj.Berga

La Urban Kids guanya participants

Les sis curses de l'Urban Kids Berga, per infants i joves ha guanyat participants en aquesta setena edició dels 10 i 5 km de Berga. Fins a 110 nens i nenes van competir en les proves que van fer-se a la zona del parc dels soldats i la carretera de Solsona.