Decidim Berga posa en marxa el procés de votació per presentar una candidatura el 26-M

Els seus promotors expliquen que la falta de temps per confeccionar la llista ha impedit que el projecte s'integri a Primàries Catalunya, si bé mantenen la intenció de concórrer als comicis

08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:41h
Una urna de les eleccions municipals del 2015 (arxiu).
Una urna de les eleccions municipals del 2015 (arxiu). | Adrià Costa
Decidim Berga ha engegat motors per presentar-se a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Es tracta de la candidatura que, tal i com va informar NacióBerguedà, havia de concórrer als comicis sota el paraigües de Primàries Catalunya, però que finalment se n'ha desvinculat per falta de temps a l'hora de confeccionar la llista. Entre les persones que han decidit tirar endavant el projecte, hi ha veïns de Berga amb vincles amb entitats sobiranistes i amb partits de la ciutat, entre els quals regidors del PDECat i exregidors de CiU. 

"Els dos grups teníem interès en sumar forces i treballar plegats. Però una qüestió de temps no ha fet possible que Decidim Berga s'integri dins de Primàries Catalunya, ja que el calendari establert ens hagués obligat a fer l'elecció de la llista berguedana massa aviat, la qual cosa hauria impedit que més gent hi participés i pogués presentar-s'hi per ser candidata", han explicat els promotors de Decidim Berga en un comunicat. 

Els impulsors del projecte asseguren que mantenen la voluntat de col·laboració amb Primàries Catalunya "en tot allò que ajudi a avançar el nostre país". 

Decidim Berga triarà els integrants de la seva candidatura mitjançant un procés electoral obert de primàries "que garanteixi l'espectre més ampli possible de ciutadans i ciutadanes per seleccionar tots i cadascun dels aspectes de la candidatura de manera personal i directa". Les persones que s'inscriguin a [email protected] abans de dissabte 13 d'abril tindran, a més, la possibilitat de prendre part en les primàries internes que es faran diumenge 14 d'abril a l'Hotel Berga Park, a partir de les 5 de la tarda. 
 
Segons el comunicat, els interessats poden escollir a través del web entre voler anar en les 8 primeres posicions de la candidatura, o bé en les 8 darreres, o únicament inscriure's per participar al procés de votació, a la que hi podrà votar tota la ciutadania registrant-se el mateix moment de votar si no ho ha fet prèviament. La candidatura, si acaba prenent forma, suposaria sumar una quarta llista independentista a la ciutat per als pròxims comicis. Aquesta s'afegiria així a les candidatures de la CUP, Junts per Berga i ERC. L'objectiu, expliquen, és "forçar la unitat dels grups independentistes, renovar la política i donar una forta empenta a Berga". 
Arxivat a