La CUP d'Olvan i Cal Rosal presenta els 7 primers llocs de la llista amb Sebastià Prat al capdavant

L'alcaldable, de 37 anys, és llicenciat en ciències polítiques i petit ramader d'Olvan

08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:45h

Presentació dels primers llocs de la llista de la CUP d'Olvan i Cal Rosal. Foto: Ivan Genescà


La CUP es presenta a les eleccions municipals a Olvan i Cal Rosal per primera vegada; i aquest cap de setmana ha donat ja a conèixer - en dos actes públics a Olvan i Cal Rosal - els set primers candidats del grup, entre els quals hi ha qui en serà l'alcaldable Sebastià Prat Sebas de 37 anys, llicenciat en ciències polítiques i petit ramader d'Olvan. 

A la candidatura, l'acompanyen, per ordre, Sílvia Subirana, de 35 anys, diplomada en magisteri d'educació infantil i de primària de Cal Rosal; Santi Casacuberta, de 36 anys, director de lleure i titulat en activitat física d'Olvan;  Emma Bessa, de 42 anys, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i comptable de professió, de Cal Rosal; Jordi Marmi, de 41 anys, electricista, i d'Olvan; Gorretti Pont, de 38 anys, de Cal Rosal i interiorista; i Erola Caelles, de 20 anys, estudiant de magisteri de Cal Rosal i d'Olvan.

Aquestes set primeres persones confirmades per l'assemblea de la formació conformen un equip de 4 dones i 3 hores, repartits entre els dos nuclis poblacionals del municipi. 

Els dos actes han servit per presentar el programa de treball de l'assemblea de la CUP amb onze eixos sobre els quals es pretén actuar durant els propers 4 anys. Es tracta d'un programa que ha marcat una línia que seguir, però que es vol omplir de contingut amb les propostes i inquietuds de la ciutadania a partir d'uns formularis que s'han repartit al municipi. "El que volem és un canvi en la manera de fer política al poble, pensem que durant els propers anys, un dels eixos al nostre poble ha de ser la participació ciutadana", han explicat els membres de la candidatura.
 

La candidatura va presentar els eixos sobre els quals es pretén actuar. Foto: Ivan Genescà


La formació proposa, entre els seus eixos, "posar les institucions al servei de les persones i garantir una transparència total", "cohesionar els dos nuclis urbans del municipi", "garantir el dret a l'habitatge i aturar l'envelliment de la població i la despoblació", "fer d'Olvan un municipi compromès contra el canvi climàtic", "oferir alternatives a les grans empreses per dotar al poble d'una major sobirania energètica i alimentària", "impulsar el teixit econòmic local i avançar cap a una economia de proximitat i una ocupació digna", "fomentar hàbits de vida saludables i potenciar les activitats esportives", "treballar per eradicar qualsevol discriminació i per la inclusió social", "donar a conèixer la memòria històrica i el patrimoni existent, potenciar la cultura i les festes populars", "potenciar i defensar l'educació a l'escola pública" i "defensar la llengua, la cultura i la sobirania dels Països Catalans" així com rebutjar "la repressió de l'Estat".

Algunes de les propostes que s'hi inclouen són el pressupost participatiu, l'aposta per l'economia local i el sector agroramader, un model de turisme sostenible i de qualitat i aconseguir del transport escolar dels alumnes de Cal Rosal que es traslladen cada dia a l'escola d'Olvan.

El primer acte de presentació es va portar a terme dissabte a les 6 de la tarda a Olvan. Malgrat que la pluja va amenaçar i que el temps era fresc, hi va haver molt bona assistència de públic. La segona presentació es va realitzar a Cal Rosal, ahir diumenge en un matí radiant i també amb una assistència de públic molt bona. 

La llista de persones de suport però no queda tancada, ja que l'assemblea preveu presentar 17 noms a les eleccions, el nombre màxim possible a nivell legal. A més ho vol fer mantenint la paritat de gènere i també de nucli entre Olvan i Cal Rosal. Durant aquesta setmana, doncs, s'acabarà de configurar la llista electoral i s'aprovarà definitivament el pròxim dissabte. Els membres de la CUP d'Olvan i Cal Rosal, han assegurat tenir "molt interès a posar de manifest la força de la gent, i la presència d'un grup gran que des de la base està treballant en aquest nou projecte". Durant els actes del cap de setmana, han fet èmfasi a dir que "totes les persones compten, que el treball es fa en equip i que la participació en l'assemblea és totalment oberta".