Cal Casas acull una nova i exitosa edició de la mostra que combina cervesa artesana i passat industrial

El Vieer Fest d'enguany es feia per primera vegada en un espai tancat

08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:44h
Vieer Fest 2019.
Vieer Fest 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
L'antiga fàbrica de Cal Casas va omplir-se diumenge d'amants de la cervesa artesana que van poder descobrir un nou racó del passat industrial de Puig-reig.

Enguany, la ubicació ha estat diferent a la d'altres anys, perquè es feia per primera vegada en un espai tancat. Malgrat tot, ha continuat la línia de passades edicions, consolidant l'aposta per la cervesa, la gastronomia i l'antic patrimoni industrial. 
 
El Vieer Fest es caracteritza per potenciar el descobriment o redescobriment d’allò que pot ser quotidià però a vegades resulta invisible als ulls. Per això, ha estat una vegada més una oportunitat perquè el públic s'acostés a propostes cerveseres i gastronòmiques de proximitat en un ambient relaxat i un marc històric incomparable.

Els elaboradors de cervesa com Quer, Cerveses Grenyut, Cerberus, L'Escumatent i Cervesa Guineu, els vins de Degustació Terrers i els productes artesanals de Formatgeria Cal Músic, el Forn de Pa El Crostó, el Restaurant Ca la Quica i la cansaladeria Cal Feliu han configurat una oferta potent en un paisatge molt desconegut, fins i tot pels mateixos veïns de Puig-reig. Cal Casas va ser la primera colònia industrial que va tancar el municipal i, conseqüentment, és la menys coneguda i explorada. 

Durant la mostra, moltes persones van conèixer per primera vegada les entranyes d'aquesta nau industrial i van poder passejar entre parades, mentre s'acostaven als productors i tastaven els diferents tipus de cervesa artesanal i l'ampli ventall de propostes lligades als productes de proximitat i la gastronomia. Aquest espai diàfan, però carregat d'història, ha permès reflexionar al públic sobre l'empremta que ha deixat el passat industrial al territori; i contemplar com aquest ha acabat mutant fins arribar als nostres dies un cop que ja no hi ressonen els telers ni les petjades dels treballadors de les antigues fàbriques. 

L'ambientació musical d'aquest 2019 va tenir un marcat caràcter industrial amb les actuacions dels DJ’s Answr, Iropi, Treska i també amb la de Titi Calor, una DJ barcelonina emergent. 
 

El Vieer Fest ha atret de nou un públic nombrós a Puig-reig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El Vieer Fest combina l'oferta de cervesa artesana, gastronomia i patrimoni industrial. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Productors agroalimentaris al Vieer Fest 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Vins i Destil·lats de Degustació Terrers. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El migdia va ser un bon moment per passejar per la mostra. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Vieer Fest 2019, a Cal Casas. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a