La Junta Electoral instarà als Mossos a retirar l'estelada i els símbols de l'Ajuntament de Berga

L'organisme electoral dona un nou ultimàtum de 48 hores al consistori però avisa que, si aquest no es compleix, s'oficiarà al cos policial perquè procedeixi a la retirada de la simbologia

08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:44h
Façana de l'Ajuntament de Berga dijous a la tarda.
Façana de l'Ajuntament de Berga dijous a la tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
La Junta Electoral de Zona (JEZ) oficiarà el cos de Mossos d'Esquadra perquè procedeixin "a la retirada dels símbols i cartells amb significació política relativa al procés independentista col·locada a l'Ajuntament de Berga" si l'equip de govern de la CUP manté aquesta simbologia a la façana passat un nou termini de 48 hores, segons ha pogut saber NacióBerguedà.

El primer termini per a la retirada de l'estelada, la pancarta de "Llibertat presos polítics" i els llaços grocs que donava la JEZ acabava divendres. De manera que el mateix dia es va emetre una resolució on es demanava al secretari municipal un certificat en 24 hores conforme el consistori havia complert o no amb aquest requeriment, fent-li saber en virtut de l'article 11.4 de la LOREG havia d'actuar "sota l'estricte dependència de la junta electoral amb les responsabilitats que se'n deriven". 

Amb tot l'Ajuntament de Berga ha rebut aquest dilluns una nova resolució de la Junta Electoral amb un nou termini de 48 hores per retirar els símbols, segons fonts consistorials. El nou ultimàtum acaba dimecres 10 d'abril a les 9 del matí.

En l'acta emesa emesa consta que si la junta no té constància del compliment del requeriment o aquest s'incompleix, s'oficiarà al cos de Mossos d'Esquadra "perquè procedeixin a la retirada dels símbols i cartells amb significació política relativa al procés independentista col·locats a l'Ajuntament de Berga". A primera hora del matí d'aquest dilluns, l'estelada i les pancartes continuaven a la façana del consistori. 

La Junta Electoral de Zona va donar dimarts un primer termini de 48 hores a l'alcalde accidental, Oriol Camps, per retirar la simbologia de l'ajuntament. Dijous, un centenar de persones van concentrar-se davant de l'Ajuntament de Berga en suport amb la decisió de l'equip de govern de desobeir i mantenir l'estelada i les pancartes a la casa consistorial.  

L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada a l'octubre, justament per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. A hores d'ara el període d'inhabilitació de l'alcaldessa ha finalitzat, però aquesta no pot exercir legalment les seves funcions si no la revaliden les urnes el proper 26-M. 
Arxivat a