Junts per Berga presenta una llista «per governar» amb Marc Marginet i Dolors Rial als números 2 i 3

El candidat Jordi Sabata defineix la candidatura com "una llista de ciutat", amb 12 homes i 11 dones, joventut i experiència, i amb una forta presència d'independents

07 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:41h
Presentació de la candidatura de Junts per Berga.
Presentació de la candidatura de Junts per Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga ha presentat aquest diumenge la seva candidatura per a les properes eleccions municipals amb l'advocat Marc Marginet com a número 2 i l'exdirectora de l'Escola de Sant Joan, Dolors Rial, en tercera posició. Jordi Sabata ha revelat el seu equip en un concorregut acte al Pavelló de Suècia, acompanyat de l'exconsellera de Cultura i número 2 al Congrés per Junts per Catalunya, Laura Borràs, i del diputat de la formació Eduard Pujol. Sabata ha definit la candidatura com "una llista de ciutat" i ha assegurat que es tracta d'un equip "pensat per governar". 

Jordi Sabata ha emfatitzat que sortiran "a guanyar" en les properes eleccions, per una Berga "viva,emprenedora,segura,acollidora i amb oportunitats". En la presentació de la candidatura, també s'ha destacat que els tres primers noms de la llista, incloent-hi el candidat, són independents i mai han format part de cap partit polític.
 

Els números 2 i 3, Marc Marginet i Dolors Rial, al sofà vermell de la candidatura. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


A Jordi Sabata, Marc Marginet i Dolors Rial, els acompanyaran, per ordre, Ariadna Herrada, Vicenç Vegas, Ferran Aymerich, Cesc Torrents, Maria Àngels Guitart, Elvira Mirayo, Pau Bessa en les 10 primeres posicions, amb més possibilitats de sortir escollits com a regidors. D'aquests, només Bessa és regidor de l'actual grup municipal del PDECat, que és el principal partit de l'oposició. 

A la candidatura de Junts per Berga, conformada per 23 persones, també s'hi inclouen Dolors Rius, Ramon Caballé, Marina Riu, Lluís Camprubí, Mireia Vaz, Georgina Casals, Soufiane El Allaoui, Jordi Travé, Maribel Iglesias, Pep Pla, Joan Porta, Núria Rigola i Carme Calderer. 
 

Sabata ha assegurat que l'equip que l'acompanyarà està pensat Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Es tracta d'una candidatura paritària, amb 12 homes i 11 dones, que, segons ha subratllat Sabata, combina la joventut i l'experiència amb perfils diferents: "joves, jubilats, del món públic i del món privat".  La candidatura la tanca simbòlicament la prestigiosa i premiada professora de matemàtiques a la Universitat de Minnesota, Carme Calderer. Calderer, des dels Estats Units, i a través d'un vídeo, ha explicat per què havia decidit sumar-se a l'equip de Jordi Sabata: "Cal pensar en el curt termini, però també en el llarg. Hem de saber on anem. No fer res és molt car", ha defensat. 
 
L'acte ha comptat amb un vídeo del president Carles Puigdemont enregistrat a Waterloo amb Jordi Sabata, quan es van reunir aquest passat dimecres. Puigdemont ha mostrat el seu suport a la candidatura. 

Tres eixos estratègics
 

Jordi Sabata ha afirmat que, en l'àmbit programàtic, Junts per Berga veu "fonamental" parlar "de tres eixos estratègics vinculats a l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible".

Ha dit que, en primer lloc, apostaran per "la sostenibilitat mediambiental, la sostenibilitat econòmica i financera, el creixement econòmici,evidentment,també a nivell social". Perquè creuen que el projecte "ha de ser i impulsar unaciutatdequalitat". Un segon eix en el qual també volen fomentar-se és el de "progrés econòmic" per "aconseguir que Berga sigui una terra d'oportunitats, un lloc en el qual puguem construir-nos a nosaltres mateixos". Per acabar, Sabata ha destacat "el benestar de les persones" com a tercer eix que "regirarà les nostres actuacions i els nostres plantejaments". 
 

El pavelló de Suècia s'ha omplert en la presentació de la candidatura. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Segons Jordi Sabata, Junts per Berga vol situar "les persones al centre". A més a més, s'han posat sobre la taula grans blocs de treball. Entre altres, Sabata ha assegurat que vol una ciutat verda i en la qual vingui de gust "fer un tomb per comprar o bé ja sigui senzillament per passejar amb uns serveis a l'altura de les necessitats de les persones".

"La baixada de la natalitat és una qüestió que caldrà afrontar els propers anys i, per això, hem d'implementar polítiques de benestar i d'oportunitats que faci que Berga segueixi sent ciutat i capital, i actuï com a tractora de la comarca", ha dit Sabata. 

També ha ressaltat, entre altres, la necessitat de gaudir d'un hospital que "mantingui les especialitats que té i millori els serveis que ofereix a tota la comarca", i que sigui una ciutat que aposti per la cultura i l'esport, "amb polítiques actives relacionades amb l'empresa, l'ocupació, el foment de l'emprenedoria local i el turisme sostenible", que "respecti l'espai públic" i es construeixi "des de la diferència i, fins i tot, per la diferència". Així mateix, Sabata ha ressaltat que treballaran per "una ciutat inclusiva i cohesionada" i pel medi ambient. "Des de la mobilitat, fins a l'ús d'energies renovables", ha explicat. 

Sabata també ha posat en valor la importància de construir des de "la il·lusió" i "l'optimisme". 
 

La candidatura de Junts per Berga amb Laura Borràs i Eduard Pujol. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un missatge en vídeo de Carles Puigdemont ha donat suport a la candidatura. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'equip de Sabata s'ha fet una selfie al final de l'acte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a