Berga homenatja miners i teixidores amb un mural de grans dimensions a les antigues escales de la presó

Es tracta d'un projecte que ha impulsat l'àrea de Cultura amb l'objectiu de "reconèixer i posar en valor les arrels de la comarca"

05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:47h
Mural que s'està pintant a les antigues escales de la presó.
Mural que s'està pintant a les antigues escales de la presó. | Pilar Màrquez Ambròs
L'artista Roc Blackblock ha començat a pintar a les escales de l'antiga presó un mural en homenatge als treballadors de la mineria i el tèxtil del passat del Berguedà. Es tracta d'un projecte que ha impulsat l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Berga amb l'objectiu de "reconèixer i posar en valor les arrels de la comarca", segons ha explicat l'alcaldessa Montse Venturós. 

Tal com ha avançat Montse Venturós, el govern de la CUP té la voluntat de pintar un segon mural en el mateix espai en homenatge als regidors represaliats l'any 1934. "Hi ha una fotografia històrica d'ells asseguts a les escales de la presó després dels fets d'octubre que ens agradaria poder reproduir", ha explicat. 

De moment, el mural dedicat a la mineria i el tèxtil ha començat ja a agafar forma. "És una paret que no estava en bones condicions, des de l'àrea de Cultura l'hem adaptat, l'hem posat en bones condicions, i efectivament serà un homenatge als miners i a les teixidores que han estat motor de la nostra ciutat", va respondre anit Mònica Garcia al ple qüestionada per aquest tema pel regidor Antoni Biarnés del PDECat. 
 

La regidora de Cultura, Mònica Garcia, durant el ple. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a