El Premi Sambori Catalunya Central reconeix els treballs de 6 alumnes del Berguedà

Alumnes de l'Escola de la Valldan, l'Escola Vedruna de Berga, l'Alfred Mata de Puig-reig, l'Institut Serra de Noet i l'Institut de Puig-reig han estat guardonats

Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:37h
Premis Sambori de la Catalunya Central.
Premis Sambori de la Catalunya Central. | Cedida
L'auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor va acollir divendres passat l'acte de lliurament de la 13a edició del Premi Sambori Òmnium Demarcació de la Catalunya Central, seleccionant treballs d'alumnat dels centres educatius del Bages, Moianès, Berguedà i Solsonès. Els premis han reconegut en total sis alumnes de la comarca del Berguedà.

Es tracta d'Iker Pastrana de l'Escola Alfred Mata de Puig-reig, que cursa cicle mitjà; de Núria Armengau de l'Escola de la Valldan, que cursa cicle superior; d'Elena Orriols de l'Escola Vedruna de Berga, del primer cicle d'ESO; així com també de Judith Anyaorah de l'Escola Vedruna i d'Esther Ebale de l'Institut Serra de Noet, que cursen el segon cicle d'ESO. Els premis literaris també han premiat a Clàudia Canovas de l'Institut de Puig-reig, de Batxillerat. 
 

Premiats als Premis Sambori. Foto: Cedida


Aquest premi de narrativa escolar té com a objectiu promoure l'ús literari del català a escoles i instituts. Els treballs premiats de cada demarcació passen a la fase final per optar al Premi Sambori Òmnium Catalunya, el veredicte del qual es coneixerà la segona quinzena de maig durant la Festa del Tinter 2019.
 
A la gala de lliurament de premis  hi van assistir l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas,  així com membres de les Juntes Territorials d'Òmnium del Bages-Moianès, Berguedà i Solsonès.  
 
Durant l’acte es va conmemorar el centenari del naixement de l’escriptora, periodista i activista política Teresa Pàmies, que va néixer a Balaguer el 8 d’octubre de 1919 i va ser guardonada, l’any 2001, amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Va ser un acte que va incloure moments d’humor amb el grup De Parranda.
 

Sis treballs berguedans han estat guardonats durant els premis de narrativa d'Òmnium. Foto: Cedida