Berga aprova per unanimitat un dels últims tràmits abans de cedir l'hospital a la Generalitat

L'alcalde accidental Oriol Camps ha recordat que aquest és un pas imprescindible per traspassar el centre hospitalari al CatSalut | El plenari també ha ratificat el nou cap de colla dels Plens, Joan Sala, com a vocal del Patronat de la Patum

04 d'abril del 2019
Actualitzat el 05 d'abril a les 2:46h
Imatge del plenari de Berga d'aquest dijous.
Imatge del plenari de Berga d'aquest dijous. | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de Berga ha aprovat per unanimitat aquest dijous una cessió de terrenys a l'organisme autònom de la Fundació Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, un dels últims passos abans de cedir la gestió del centre hospitalari a la Generalitat. Es tracta d'un tràmit administratiu que permet que totes les parcel·les edificades de l'hospital s'incloguin en un mateix paquet en el moment de cedir-se al govern català. L'alcalde accidental Oriol Camps ha destacat al ple que la cessió de la finca era imprescindible per donar compliment al protocol per a la creació d'una empresa pública adscrita al CatSalut destinada a la gestió del centre sanitari berguedà. 

El 2008, l’Ajuntament va comprar els terrenys per construir-hi l'edifici annex però no els va arribar a escripturar mai. Una situació que, juntament amb la cessió que s'ha aprovat avui al plenari, s'ha hagut de resoldre per poder enllestir els tràmits de traspàs de titularitat de l'hospital. El proper pas haurà de ser informar-ne al Patronat de l'hospital, que hi ha de donar el vistiplau. En el proper ple ordinari, el del mes de maig, s'aprovarà ja la cessió de tots els edificis de l'hospital a la Generalitat de Catalunya. Ara bé, els vials continuaran sent titularitat de l'Ajuntament de Berga. 

L'Hospital Comarcal Sant Bernabé passarà a ser gestionat per una empresa 100% pública depenent del Servei Català de la Salut (CatSalut). Un canvi que va anunciar el conseller Toni Comín el 31 de juliol de 2017, i que ara serà realitat en poc temps.

El plenari també ha aprovat una nova modificació de llocs de treball referent a la creació, configuració i reconversió de diversos llocs de treballs vinculats a les àrees de Serveis Econòmics, Secretaria i Recursos Humans. La proposta s'ha aprovat amb els vots favorables de la CUP, ERC i ICV i l'abstenció del PDECat. També s'ha aprovat per unanimitat un increment dels imports dels complements específics d'un 2,25% en la Relació de Llocs de Treballs de l'Ajuntament de Berga d'acord a la negociació col·lectiva i al Reial Decret Llei 24/2018, de 21 de desembre, en què es van aprovar diverses mesures en matèria de retribucions del sector públic. 

Ratifiquen Joan Sala com a vocal del Patronat de la Patum

Així mateix, el ple ha ratificat el nomenament del nou cap de colla de la comparsa dels Vestidors de Plens i Maces, Joan Sala, com a vocal del Patronat de la Patum, en substitució d'Isaac Gonfaus. El passat 10 de març, la comparsa va comunicar per escrit a l'Ajuntament de Berga la renúncia de Gonfaus i l’elecció de Sala com a nou cap de colla de la comparsa.

Aquesta renúncia implica el cessament de Gonfaus i el nomenament de Sala com a membre de dret del Patronat Municipal de la Patum per part del plenari municipal tal i com recullen els estatuts de l'òrgan de participació sectorial. La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha especificat que el nomenament és un procediment que s'ha de fer per tal de recollir Joan Sala com a vocal de l'òrgan i que, per tant, es tracta d'una qüestió completament independent del procés de negociació que s'ha encetat recentment per estudiar la possible separació de Maces i Plens.  

Als precs i preguntes, el grup del PDECat ha insistit, entre altres, en qüestions de manteniment de la via pública, així com ha reclamat l'eliminació de pintades. També ha posat en relleu la brutícia del parc del Lledó, tal i com mostraven nens i nenes de l'Escola de Sant Joan en un vídeo-denúncia. Antoni Biarnés ha qüestionat al govern sobre el nombre de sancions que s'han interposat en els últims quatre anys per excrements de gos al carrer. El regidor de Governació, Francesc Ribera, li ha recordat en aquest punt que es tracta d'un tema complex, sobre el qual han intentat sensibilitzar i també sancionar.

"Cadascun dels intents ha tingut pocs resultats, sobretot pel que fa a la persecució d'aquest acte d'incivisme, perquè és molt difícil d'enxampar", ha dit Ribera. "Des de fa uns mesos, hem estat preparant en comissió una bateria d'accions que presentarem en breu", ha afegit. 
 

El regidor Pau Bessa del PDECat (a l'esquerra) en una de les intervencions al ple de l'oposició. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La regidora d'ERC, Dolors Tous, ha transmès al consistori la queixa dels veïns de Fumanya quant a periodicitat de la neteja i de males herbes als vorals. 

Els contenidors del càmping

En el temps d'intervenció del públic, permesa després del plenari gràcies al nou Reglament de Participació Ciutadana que es va començar a aplicar al gener, una de les persones del públic, Carme Prada, ha qüestionat al consistori sobre la presència de contenidors al càmping Berga Resort, malgrat l'aplicació del porta a porta a la ciutat des del passat mes de novembre.

El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha indicat a Prada que la gestió del sistema de recollida de residus recau en el Consell Comarcal del Berguedà. "Aquest és un servei que no depèn de l'ajuntament, en tot cas ha d'adreçar la queixa al Consell demanant per què no s'hi aplica el mateix criteri, jo la recolzaré", ha assegurat Escútia. 
 

Contenidors al càmping de Berga (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a