Un centenar de persones es concentren a Berga per donar suport a la decisió de no retirar l'estelada

L'ajuntament ha decidit mantenir els elements independentistes de la façana desobeint així l'ultimàtum de la Junta Electoral de Zona

04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:59h
Concentració a la plaça de Sant Pere de Berga per la no retirada de l'estelada i els símbols.
Concentració a la plaça de Sant Pere de Berga per la no retirada de l'estelada i els símbols. | Pilar Màrquez Ambròs
La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Berga i Òmnium Cultural Berguedà han reunit aquesta tarda un centenar de persones per donar suport a la decisió del govern de la CUP de no retirar l'estelada, els llaços grocs i la pancarta a favor dels presos polítics. 

"Avui, l'Ajuntament de Berga ha pres una decisió valenta davant el requeriment de la junta electoral. Ha decidit, de moment, no treure cap dels símbols que recorden la falta de llibertat d'expressió amb presos polítics i exiliats sortits de les urnes de la tardor de 2017", han defensat les entitats en el comunicat que ha llegit la presidenta d'Òmnium Berguedà, Montserrat Soler. Soler ha fet la lectura acompanyada de membres de l'ANC Berga, entre els quals el coordinador de la secció local Lluís Escriche. "Són a la presó i són a l'exili per complir el mandat que se'ls hi va encomanar, demostració clara i manifesta de la manca de democràcia de l'estat espanyol. L'assemblea de Berga i Òmnium Berguedà recolzem i agraïm aquesta decisió", ha afirmat el text. 
 

Lectura del manifest a càrrec de la presidenta d'Òmnium, Montserrat Soler. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La concentració ha tingut lloc després de l'acte de la Música per la Llibertat que es fa cada dia a la capital berguedana amb la interpretació de la melodia del Cant dels Ocells. Entre el públic que s'ha concentrat a la plaça de Sant Pere, s'hi ha pogut veure l'alcaldessa Montse Venturós i diversos regidors del govern de Berga, així com alguns regidors del PDECat i ERC, a l'oposició. 

El Cant dels Segadors ha posat punt i final a la mobilització pocs minuts després d'un quart de 7 de la tarda. 
 

Montse Venturós i altres membres de l'equip de govern han assistit a la concentració. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
 
La notificació va realitzar-se a través d'un requeriment a l'alcalde accidental del consistori, Oriol Camps. Tenint en compte que l'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada a l'octubre, justament per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. En aquella ocasió, va ser Societat Civil Catalana qui va interposar una denúncia prèvia. A hores d'ara el període d'inhabilitació de l'alcaldessa ha finalitzat, però aquesta no pot exercir legalment les seves funcions si no la revaliden les urnes el proper 26-M. 
 

L'Ajuntament de Berga manté els elements independentistes a la façana. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a