El Consell Comarcal del Berguedà amplia l'ajuda per aprendre anglès a l'estranger

L'ens rep 12.000 de Caixabank per subvencionar estades per a joves de 18 a 31 anys en camps de treball

04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:12h

El Consell Comarcal del Berguedà han formalitzat l’acord amb Caixabank. Foto: CC Berguedà


El Consell Comarcal del Berguedà reedita i amplia el programa Estiu Idiomes amb el qual ja va apostar l'any passat per fomentar l'aprenentatge de llengües estrangeres entre els joves de 18 a 31 anys. L'activitat es tornarà a portar a terme a l'estiu, però sense la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI). El programa ha augmentat també per aquest 2019 la dotació econòmica del pressupost, tal i com va explicar el conseller comarcal d'Ensenyament, Llorenç Altozano, al darrer ple del Consell. La partida total d'aquesta segona edició és de 16.000 euros, el que equival a unes 20 beques, per tant, Caixabank aporta fins el 75% del projecte i la resta ho aporta el Consell Comarcal del Berguedà. D'aquesta manera, els ajuts als joves han augmentat per enguany dels 500 als 800 euros. 
 
L'objectiu del programa és la implicació de joves en camps de treball i projectes de cooperació internacional i també que puguin perfeccionar el seu nivell d'idiomes. De moment, les inscripcions van a bon ritme i ja hi ha més d'una desena de sol·licituds presentades. En un termini d'un mes a partir de l'adjudicació, es farà un cap de setmana de formació per a tots els participants. El període de sol·licituds finalitza així el proper 12 d'abril.
 
El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el conseller comarcal d'Ensenyament, Llorenç Alzonano, han formalitzat aquest dimarts l'acord amb Caixabank. Per part de l'entitat bancària, hi han assistit el director d'institucions de la direcció territorial, Quim Macià, i  el director de banca d'institucions Bages-Berguedà-Cerdanya, Isaac Pérez. El president Josep Lara ha agraït l'aportació de Caixabank que permetrà joves del Berguedà augmentar la seva formació en idiomes i gaudir d'una experiència internacional.

L'estada forma part de la xarxa de treball que organitza l'entitat Servei Civil Internacional. Aquest organisme es dedica a l'organitza i gestió de camps de treball d'arreu del món i ofereix 1.200 camps de treball de curta durada de tipologia molt variada. Un camp de treball és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 20 voluntaris i voluntàries internacionals durant un període entre 1 i 3 setmanes. El grup dóna suport durant la seva estada a un projecte local transformador. Hi ha projectes arreu del món.