El govern de la CUP de Berga torna a desobeir i manté l'estelada i els símbols pels presos

ANC i Òmnium convoquen una concentració en suport a l'acció amb la lectura d'un manifest sobre "la valenta decisió" de no retirar els elements de la façana malgrat l'ultimàtum de la Junta Electoral

04 d'abril del 2019
Actualitzat el 05 d'abril a les 2:50h
Aspecte de la façana de l'Ajuntament de Berga.
Aspecte de la façana de l'Ajuntament de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de la CUP de Berga manté l'estelada i els símbols pels presos polítics a l'ajuntament. El termini de 48 hores que havia imposat la Junta Electoral de Zona finalitzava aquest dijous, però a hores d'ara no hi ha hagut canvis a la façana ni al balcó de l'ajuntament.

L'executiu local ha evitat fer declaracions aquest matí sobre quina decisió es prenia, malgrat que els elements de l'edifici consistorial no s'han mogut d'on eren. Així mateix, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Berga i Òmnium Cultural del Berguedà han convocat per aquesta tarda una concentració de suport a la plaça de Sant Pere, amb la lectura d'un manifest sobre "la valenta decisió" presa per l'Ajuntament de Berga "de no retirar els símbols de la façana". 

La concentració s'ha previst després de l'acte de la Música per la Llibertat amb la interpretació de la melodia del Cant dels Ocells que la capital berguedana acull cada dia des de fa més d'un any. 

La Junta Electoral de Zona (JEZ) va resoldre dimarts al matí requerir a l'Ajuntament de Berga la retirada "en el termini de 48 hores" del cartell a favor dels presos polítics, dels llaços grocs i de la resta de símbols independentistes de la façana consistorial. La resolució va emetre's després que dissabte passat el PP presentés una denúncia per la presència d'aquests elements en campanya electoral. 

La notificació va realitzar-se a través d'un requeriment a l'alcalde accidental del consistori, Oriol Camps. Tenint en compte que l'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada a l'octubre, justament per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. En aquella ocasió, va ser Societat Civil Catalana qui va interposar una denúncia prèvia. A hores d'ara el període d'inhabilitació de l'alcaldessa ha finalitzat, però aquesta no pot exercir legalment les seves funcions si no la revaliden les urnes el proper 26-M. 
Arxivat a