Olvan aprova canviar el nom del carrer del Mestre Mallas pel d'1 d’octubre

El plenari del municipi ha aprovat per unanimitat que el poble dediqui un carrer al referèndum de l'1-O

04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:29h

Nucli d'Olvan. Foto: Araceli Merino


El plenari de l'Ajuntament d'Olvan ha aprovat per unanimitat que el municipi dediqui un carrer al referèndum de l'1 d'octubre, posat aquest nom a un dels vials del poble. Es rebatejarà el carrer del Mestre Mallas. El canvi es farà properament un cop que es facin tots els tràmits que són necessaris per tal d'incorporar el nom al nomenclàtor i instal·lar les corresponents plaques, talment com notificar el present acord als particulars, titulars de serveis destinats a la col·lectivitat, entitats i administracions interessades. 

La presidenta de la secció local d'Olvan de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Sandra Puig, ha afirmat a NacióBerguedà que la proposta va fer-se des de l'entitat "com a homenatge al que vam viure aquest dia". Puig valora que "aquesta ha sigut una iniciativa molt important per a nosaltres i un impuls per la resta del territori".

L'ANC Olvan ha recollit signatures entre els veïns del carrer per tal d'obtenir-ne el vist-i-plau, i finalment aquest dimarts la qüestió va debatre's al ple i va votar-se. Altres poblacions del Berguedà que ja tenen un carrer per l'1 d'octubre són Cercs, Gironella o Puig-reig. En el cas de Berga, hi ha una moció aprovada però es troba pendent de la creació d'una comissió que ha de debatre el nomenclàtor.