25 empreses del Berguedà ja són Punts d'Informació Turística

Els establiments privats complementaran els públics a l'hora d'assessorar els visitants de la comarca

Redacció
17 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:13h
 

Entrega de reconeixements de Punt d'Informació Turística Foto: ADBerguedà


Un total de 25 empreses turístiques del Berguedà han rebut aquest dimarts al Pavelló de Suècia de Berga l'acreditació que les valida com a Punts d'Informació Turística. Així doncs, aquestes empreses ja poden oferir un servei d'atenció al visitant i millorar, d'aquesta manera, la informació que s'ofereix arreu del territori.

Es tracta d'una xarxa privada que complementarà la pública i amb un servei que, en molts casos, ja s'està duent a terme al Berguedà. No obstant això, aquesta setmana s'ha formalitzat amb l'entrega de les 25 noves acreditacions, que s'han complementat amb diverses sessions formatives i de coneixement del territori, l'elaboració d'un catàleg de serveis i productes, i 75 fitxes de recursos de patrimoni, naturals, culturals i industrials, on hi consten les dades de l'interès, els horaris i els preus. 

D'altra banda, una trentena d'empreses del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell també han participat en el projecte Fem Parc, una iniciativa Leader que pretén desenvolupar econòmicament tots els espais protegits de Catalunya de forma coordinada amb els agents i altres empreses implicades. En el cas berguedà, els esforços s'han centrat en millorar i dinamitzar el Parc Natural Cadí-Moixeró. Per això, segons han explicat, és important tenir el coneixement de l'oferta d'activitats i itineraris, per tal d'obrir les possibilitats de l'entorn als seus visitants. 

Les empreses implicades en els dos projectes han realitzat un total de vuit sessions de formació, així com visites al Monestir de Sant Llorenç, al Museu de les Mines de Cercs, al Parc Natural Cadí-Moixeró, als Jardins Artigas i a les fonts del Llobregat, entre d'altres. 
 

Una de les sortides de formació per a empreses Foto: ADBerguedà