El traspàs de l'Hospital Sant Bernabé a la Generalitat encara la recta final

La cessió dels terrenys de l'edifici nou al Patronat permetrà que les parcel·les edificades s'incloguin en un mateix paquet, un pas imprescindible perquè el CatSalut es faci càrrec del centre

04 d'abril del 2019
Actualitzat el 05 d'abril a les 3:01h
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu).
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | Aida Morales
Recta final per culminar el traspàs de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga al CatSalut. El ple d'aquest dijous ha d'aprovar la cessió dels terrenys de l'edifici nou al patronat de l'hospital. Una cessió que permetrà que les parcel·les edificades s'incloguin en un mateix paquet i que suposa un pas imprescindible perquè la Generalitat es faci càrrec del centre. Aquest nou pas administratiu es dona després que l'Ajuntament de Berga hagi pogut escripturar a nom seu uns terrenys que van comprar-se el 2008, però que continuaven a nom d'un particular. 

Un cop que la titularitat ha estat de l'ajuntament aquesta es passa ara al Patronat de l'Hospital Sant Bernabé. En el proper ple, tots els edificis del centre hospitalari podran cedir-se finalment a la Generalitat de Catalunya. Ara bé, els vials continuaran sent titularitat de l'Ajuntament de Berga, segons ha explicat l'alcaldessa Montse Venturós. Bàsicament, doncs, el que es fa és la cessió al CatSalut dels terrenys edificats on es troben els edificis del centre. 

L'Hospital Comarcal Sant Bernabé passarà a ser gestionat per una empresa 100% pública depenent del Servei Català de la Salut (CatSalut). Un canvi que va anunciar el conseller Toni Comín el 31 de juliol de 2017, i que ara serà realitat en poc temps. 
 
L'Ajuntament de Berga ha de resoldre els darrers tràmits i traspassar els edificis a la Generalitat, i després serà la Generalitat qui haurà donar llum verda a l'assumpció de la gestió. Montse Venturós ha afirmat que el govern català ha d'acabar de redactar els informes necessaris per dur a terme el canvi de gestió, però ha afirmat que el major gruix de feina està fet. També ha valorat molt positivament el canvi de governança que permetrà que l'Hospital Sant Bernabé deixi de dependre del consistori. "Estem molt contents", ha explicat l'alcaldessa. La cessió definitiva de l'hospital pot trigar "entre tres i quatre mesos", ha apuntat Venturós. 

La nova empresa gestionarà el centre sanitari i el seu personal. També es crearà un òrgan participatiu amb agents i entitats del territori. Fins ara, aquest hospital depenia i estava inclòs dins dels pressupostos de l'Ajuntament de Berga, i ara ho farà de la Generalitat de Catalunya. 
Arxivat a