Puig-reig substitueix estelada i pancarta: «Ens segresten les paraules, però mai ens robaran les idees»

A la façana del consistori hi ha un nou cartell i hi llueix ara una senyera, un estel blanc i un triangle blau en comptes de la bandera independentista | L'alcalde explica que "se'ns va donar un ultimàtum de 24 hores i hem buscat la manera imaginativa de denunciar aquesta manca de llibertat d’expressió"

03 d'abril del 2019
Actualitzat el 08 d'abril a la 13:26h
Façana de l'Ajuntament de Puig-reig en una imatge d'aquest matí.
Façana de l'Ajuntament de Puig-reig en una imatge d'aquest matí. | Cedida
L'Ajuntament de Puig-reig ha retirat la pancarta en suport als independentistes presos i l'ha substituït amb una altra que expressa: "Avui ens segresten les paraules, però mai ens robaran les idees". També s'ha separat l'estelada en tres parts, de manera que a la façana del consistori hi llueixen ara una senyera, un estel blanc i un triangle blau. 

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat a NacióBerguedà que "se'ns va donar un ultimàtum de 24 hores i hem buscat la manera imaginativa de denunciar aquesta manca de llibertat d’expressió, de democràcia i de drets fonamentals. Hem pensat que això reforçava aquesta idea".  Segons Altarriba, "hem de seguir denunciar aquesta falta de llibertat d'expressió i ens ha semblat que aquesta era una manera original de fer-ho".

El batlle exposa també que defensaran "fins a les últimes" aquesta nova pancarta, si la Junta Electoral hi posa cap traves, "perquè és una qüestió pura de llibertat d'expressió". Pel que fa a la bandera, Altarriba recorda que "la senyera és perfectament legal, és la bandera autonòmica, no poden dir res". 

Ahir la Junta Electoral de Zona (JEZ) va ordenar a l'Ajuntament de Puig-reig retirar l'estelada i la pancarta "Llibertat Presos Polítics" en un "termini improrrogable" de 24 hores. També va emetre el requeriment perquè l'Ajuntament de Berga retirés la simbologia independentista de la façana en 48 hores. El consistori de la capital berguedana encara no ha fet pública quina decisió pren al respecte

L'Ajuntament de Puig-reig se suma així als diversos municipis catalans que, bé sigui perquè se’ls ha denunciat davant les juntes electorals, bé sigui per iniciativa pròpia, han despenjat les pancartes en suport als presos. En alguns casos, substituint-les també per altres cartells o símbols com ara flors grogues.
 

Aspecte de l'Ajuntament de Puig-reig aquest matí. Foto: Cedida

 

Façana de l'Ajuntament de Puig-reig ahir a la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a