El Servei d’Oncologia de l’Hospital Sant Bernabé organitza una macrocantada solidària contra el càncer

L'activitat conduïda per la iniciativa The Sing Sang Sung tindrà lloc l'1 de maig a la plaça de Sant Pere

Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:11h
Participants en una macrocantada a Cal Vidal.
Participants en una macrocantada a Cal Vidal. | Pilar Màrquez Ambròs
El Servei d'Oncologia de l'Hospital Sant Bernabé organitza una macrocantada solidària. En aquest sentit, el dia 1 de maig, el servei d'oncologia berguedà pretén omplir la Plaça de Sant Pere de persones que vulguin cantar i col·laborar amb aquesta iniciativa comprant la samarreta solidària de la caminada solidària "Fem el camí al teu costat", que cada any organitzen els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central i que recull diners pels hospitals de la Catalunya Central
 
L'Hospital Sant Bernabé es proposa donar suport i acompanyar les persones que pateixen càncer i organitza una macrocantada l'1 de maig, una activitat que estarà conduïda per la iniciativa The Sing Sang Sung, que impulsa el gironellenc Jordi Costa 'Sec', músic i exmembre del grup cardoní Strombers. La coneguda cançó "Caminem Lluny" del grup musical de Doctor Prats és l'escollida per cantar a l'esdeveniment.

La iniciativa, emmarcada en la campanya "Fem el camí al teu costat" està liderada per l'Hospital de Dia d'Oncologia del centre, en col·laboració amb el grup de Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central, The Sing Sang Sung i l'Ajuntament de Berga. També es comptarà amb el suport altruista d'altres entitats i empreses que, amb diferents aportacions, acabaran de fer possible l'esdeveniment. 
 
L'1 de maig, la plaça es tenyirà de color corall
 
La macrocantada vol reunir centenars de persones i, tot i que la inscripció és gratuïta, es convida als assistents a comprar de manera voluntària la samarreta solidària i portar-la durant la trobada per convertir la plaça de Sant Pere en un mar de color corall (el color de la samarreta d'enguany). La samarreta es pot comprar prèviament a l'Hospital Sant Bernabé o també es podrà adquirir a la plaça de Sant Pere el mateix dia.
 
"Fem el camí al teu costat" sorgeix d'un grup de Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central l'any 2012, i consisteix en dur a terme una acció solidària fent una caminada des de Manresa fins a Montserrat, que enguany serà el 10 de maig. L'objectiu és recollir diners per als Serveis d'Oncologia de diferents centres hospitalaris de la Catalunya Central (Hospital Sant Bernabé de Berga, Hospital Althaia de Manresa, Consorci Hospitalari de Vic, Consorci Sanitari de l'Anoia ). Els fons recollits provenen de l'adquisició de la samarreta solidària.
 
Macrocantada amb inscripció prèvia
 
La macrocantada està oberta a tothom, és per a totes les edats sense necessitat de coneixements de cant o de música. Tothom qui vulgui participar-hi s'ha d'inscriure prèviament al web www.thesingsangsung.com. L'acte serà de les 6 a les 8 de la tarda. Durant aquestes dues hores s'ensenyarà, de manera fàcil i divertida, la cançó a tots els participants fins arribar a cantar-la tots junts. Serà un concert sense públic ja que a The Sing Sang Sung Solidari el públic es converteix en l'artista i totes les persones assistents canten.
 
Des de l'organització s'explica que "el nostre objectiu és donar visibilitat a la malaltia, treure-la fora de les parets de l'Hospital i normalitzar-la". Amb la macrocantada es vol "fer costat, acompanyar i donar veu a les persones que pateixen càncer i les seves famílies".