La Junta Electoral dona 48 hores a l'Ajuntament de Berga perquè retiri els símbols independentistes

L'alcaldable del PP, Joan Antoni López Noguera, va denunciar dissabte davant la JEZ "l'existència de cartells de 'Llibertat presos polítics'" i "la presència de llaços grocs", a més de reclamar la retirada de l'estelada | La JEZ també ordena a Puig-reig retirar la pancarta a favor dels presos en 24 hores

02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:36h
Edifici de l'Ajuntament de Berga.
Edifici de l'Ajuntament de Berga. | Aj.Berga
La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha resolt aquest dimarts requerir a l'Ajuntament de Berga la retirada "en el termini de 48 hores" del cartell a favor dels presos polítics, dels llaços grocs i de la resta de símbols independentistes que hi ha a la façana del consistori. La junta electoral s'ha reunit aquest dimarts amb la presència de la seva presidenta i les vocals judicial. Entre diverses qüestions, s'ha tractat la denúncia presentada pel Partit Popular de Berga sobre els llaços grocs i la pancarta de "Llibertat presos polítics" instal·lats a l'Ajuntament de Berga.

La junta ha resolt, segons ha pogut saber NacióBerguedà, "requerir a l'Ajuntament de Berga, mitjançant el seu alcalde, perquè procedeixi a la retirada en el termini de 48 hores de símbols i cartells amb significació política relativa al procés independentista col·locats a l'Ajuntament".

La decisió respon a la denuncia presentada pel Partit Popular i es pren en base "a l'Acord de la Junta Electoral Central publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el 7 de desembre de 2017". Fonts de l'Ajuntament de Berga han confirmat que el consistori ha rebut la notificació de la JEZ, i han afirmat que en les properes hores l'equip de govern debatrà la qüestió per prendre una decisió al respecte de la resolució de la junta. La notificació s'ha realitzat a través d'un requeriment a l'alcalde accidental del consistori, Oriol Camps. 
 
L'alcaldable del PP, Joan Antoni López Noguera, va denunciar dissabte davant la Junta Electoral de zona "l'existència de cartells de 'Llibertat presos polítics'" i "la presència a la façana de l'Ajuntament de Berga de llaços grocs", a més de reclamar la retirada de l'estelada que hi oneja. 
 
La denúncia, interposada el 30 de març, a la qual va tenir accés aquest diari, demanava que es requerís al consistori "la retirada immediata" d'aquesta simbologia i "de la bandera estelada" instal·lada a la façana de l'edifici consistorial perquè, argumentava, "trenca amb la imposició de neutralitat i estricta imparcialitat que l'article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) imposa als poders públics durant el període electoral".

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va ser condemnada l'any passat pel jutjat de Manresa a sis mesos d'inhabilitació i tres més de multa amb una quota diària de sis euros per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. En aquella ocasió, va ser Societat Civil Catalana qui va interposar una denúncia prèvia. 

La JEZ ordena a Puig-reig retirar la pancarta a favor els presos en 24 hores

La junta electoral també ha ordenat a l'Ajuntament de Puig-reig retirar la pancarta "Llibertat Presos Polítics", en aquest cas es dona un termini de 24 hores i s'adverteix que, en cas contrari, s'incoarà procediment sancionador.
Arxivat a