Premis FaPaC

Premien el projecte que va posar càmeres a l'aula perquè una nena amb leucèmia pogués seguir les classes

L'AMPA de l'Escola Alfred Mata de Puig-Reig ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria "Transformem la societat" en la setena edició dels premis FaPaC

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 2 d'abril de 2019 a les 09:21 |
L'acte d'entrega de guardons ha tingut lloc aquest dissabte a la ciutat de Lleida. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'AMPA de l'Escola Alfred Mata de Puig-Reig ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria "Transformem la societat" en la setena edició dels premis de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (la FaPaC). Ho ha estat gràcies al projecte amb què el centre va instal·lar càmeres a l'aula perquè una alumna de segon de primària, la Judit, pogués continuar fent classe tot i patir leucèmia.

La petita no hauria pogut assistir a classe, a causa del tractament que feia per superar la malaltia però, amb l'ajuda d'un pare i l'impuls de la tutoria de la classe Teresa Costa, l'escola va trobar la manera de fer que participés en la vida escolar. Permetent incloure-la al dia a dia de l'escola i de l'aula. 


L'acte d'entrega de guardons on han assistit els cinc finalistes de cadascuna de les tres categories dels premis de la FaPaC ha tingut lloc aquest dissabte a la ciutat de Lleida. 
 
El projecte "Amb caliu, de l'Hospital a l'Aula" de l'Escola Alfred Mata es va desenvolupar al llarg del curs passat. La metodologia que es va seguir des del primer dia va aconseguir mantenir i enriquir el vincle entre l'alumna amb leucèmia i els seus companys, tot i la distància que els separava a causa del tractament que havia de seguir a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El projecte va néixer el setembre del 2017. Professora i companys també van endur-se una tauleta electrònica cada vegada que sortien d'excursió, per tal de poder-se connectar amb la Judit.

 

Participació