Uns 130 mestres del Berguedà es formen en coeducació

La prevenció i els valors que s'imparteixen condicionen la identitat de l'alumne

per Redacció , 17 de febrer de 2015 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jornada de formació Foto: CC Berguedà


Uns 130 mestres d'11 escoles de la comarca ha començat a formar-se en coeducació al Berguedà. Es tracta d'un projecte del Consell Comarcal i de 14 ajuntaments de la comarca, en què s'intenta visualitzar la important tasca dels professors i educadors a l'hora de transmetre els valors i biaixos del gènere, així com de tirar endavant activitats d'educació no sexista i de prevenció de les violències de gènere. 


Amb el lema 'A l'escola...coeduquem', s'està impartint un taller de dues hores adreçat als claustres, ja que s'entén que la prevenció no respon a una assignatura a part, sinó que ha de ser transversal i amb presència constant a l'aula. De fet, la família i l'escola són els agents socialitzadors més importants, encarregats de transmetre missatges que condicionaran la construcció de les identitats en una etapa, dels 6 als 12 anys, clau per al seu desenvolupament.

 

Participació