FOTOS Gironella transforma el Local del Blat en un equipament teatral i polivalent

El projecte ha tingut un cost de 366.547,48 euros

01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:56h
El regidor de Cultura, Lluís Vall, al nou Local del Blat.
El regidor de Cultura, Lluís Vall, al nou Local del Blat. | Pilar Màrquez Ambròs
El Local del Blat de Gironella ha tingut les portes obertes al públic durant tot el cap de setmana per mostrar el nou espai que dota Gironella d'un espai ben equipat per escenificar-hi espectacles musicals i teatrals. 

L'actuació ha contemplat la construcció d'una caixa escènica completa, la substitució de l'escenari desmuntable actual per escenari d'obra, la implantació d'un sistema d'aire condicionat, la remodelació del sostre de la sala per guanyar més alçada, l'adequació del magatzem i el lavabo posterior a l’escenari, les noves butaques i la construcció d’una sala de mòduls de control d'accessos, guarda-roba, bar i cabina de so i llum. El projecte ha tingut un cost de 366.547,48 euros. 
 

Assaig concert de l'Escola de Música de Puig-reig i l'Aula Associada de Gironella, divendres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha explicat a NacióBerguedà que l'equip de govern de Gironella ha treballat tot el mandat "per crear públics". De manera, que Vall ha ressaltat que "ens feia falta un espai on poder programar obres de gran format sense tenir aquella por de no complir amb les expectatives tècniques, tant dels propis actors i companyies, com del públic". 

Segons Lluís Vall, han generat "molta activitat cultural per veure com responia" la població. El teixit associatiu cultural "és ben viu perquè "porta una dinàmica de molts anys", però "el que hem fet és poder oferir noves activitats que normalment estem acostumats a veure a Barcelona, sobretot a través de la consolidació del Culturitza't; que cada vegada té més bona acollida i amb el qual l'Església Vella se'ns queda cada vegada més petita", ha reflexionat Vall.
 

Cabina de so i llum de l'equipament. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Cada vegada que volíem un espai mínimament transformat, ens suposava un cost", ha recordat Vall. "És a dir, calia llogar càmeres escèniques, focus, entre altres", ha afirmat. Això queda ara resolt amb la transformació del Local del Blat.

"És una gran inversió de futur amb què les entitats quedaran molt alleugerides, perquè s'estalviaran de pagar aquests costos de lloguer de material", ha apuntat el regidor. "Hem fet una sala molt coherent que té una gran polivalència, està equipat com un teatre, però a la vegada pot tenir molts altres usos, perquè les grades es poden plegar sota l'escenari. Hi ha un pati de 198 butaques, que permet muntar-hi obres de teatre, però poden fer-se espectacles teatrals amb diversos estils, no només amb l'escenari al capdavant, si no amb formats on la participació del públic és més directa, i també balls i concerts", ha reiterat.
 

Escenari i butaques durant les jornades de portes obertes d'aquest cap de setmana. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


També s'ha dotat l'equipament de taquilla i guardaroba, amb una zona de bar ampliable i una sala tècnica. El local està equipat, a més, amb tecnologia LED de baix consum. Lluís Vall ha remarcat que el nou equipament també serà positiu per a l'oferta cultural del comarcal del Berguedà.

De moment, el primer de cap de setmana d'obertura s'ha farcit d'activitats culturals, de manera que s'hi han acollit amb èxit diferents propostes, entre activitats de les entitats culturals de la vila com d'espectacles com "Rastres_Argelers", divendres, i el concert de Tomeu Penya, diumenge. 
 

El regidor Lluís Vall a l'escenari de l'equipament. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Escenari del Local del Blat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Camerinos i guarda-roba del Local del Blat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Vestíbul de l'equipament. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Públic durant una de les activitats del cap de setmana. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a