La nova vida que en Titot començarà al juny a l'Alt Empordà

Francesc Ribera, que no es torna a presentar a les eleccions i que finalitzarà al juny la seva tasca com a regidor, ha sorprès les xarxes socials amb l'anunci d'un canvi de vida, al capdavant d'un hostal de Portbou

01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:45h
Francesc Ribera 'Titot' en una imatge d'arxiu.
Francesc Ribera 'Titot' en una imatge d'arxiu. | Aida Morales
El popular cantant de Brams i tinent d'alcalde de Berga, Francesc Ribera Titot, no repetirà a la candidatura de la CUP a la ciutat després d'haver estat regidor de govern durant quatre anys, i d'haver passat quatre anys més a l'oposició en l'anterior mandat. El partit té establert que no es puguin tenir càrrecs electes més de vuit anys, així que aquesta no ha estat una sorpresa. Però Francesc Ribera ha sorprès les xarxes socials aquest dilluns amb l'anunci d'un canvi de vida, ni més ni menys que al capdavant d'un hostal de Portbou (Alt Empordà). 

Segons ha explicat Francesc Ribera als seus comptes de Facebook i Twitter, i ha confirmat a NacióBerguedà, fins al juny continuarà complint "amb els compromisos assumits amb Berga i amb el seu Ajuntament, pencant colze a colze amb els companys i companyes de l'equip de govern", i també seguirà col·laborant "amb la resta de militància de l'Assemblea de Berga per intentar renovar el govern de la ciutat i que no es perdin tots els avenços d'aquests darrers quatre anys, que tant han costat". Després, però, emprèn una nova vida a la costa.
 


Francesc Ribera ha puntualitzat que no es desvincularà del seu compromís polític."Ni em retiro, ni m'aparto de cap somni: seguiré amb la banya al forat de la independència dels Països Catalans", ha incidit a xarxes.  "Ja feia molts anys que em movia amb entitats, associacions, gent i partits, que feia campanyes, a nivell d'activista, sempre he fet coses, i seguiré fent-ho encara que sense la responsabilitat institucional d'una regidoria", ha explicat també a aquest diari. 

Amb Brams, enguany no fan ni gira ni concerts, de manera, que assegura que "agafaran forces de cara al 2020", quan el grup berguedà ha de complir el trentè aniversari. 

La reducció del deute a l'ajuntament: "Vam evitar el naufragi"

Francesc Ribera ha valorat positivament la tasca feta al capdavant de l'Ajuntament de Berga, que tenia un endeutament de 19 milions d'euros l'any 2015 quan la CUP va entrar a governar. "Ha estat molt difícil, perquè la situació econòmica de l'Ajuntament de Berga era crítica, el més fàcil era que el consistori hagués acabat sent intervingut d'alguna manera, però vam poder evitar el naufragi, estabilitzar l'ajuntament econòmicament i rebaixar molt el deute", ha afirmat Ribera. 

Francesc Ribera defensa l'estratègia de contenció i reducció del deute que ha seguit l'executiu local, que ha estabilitzat la situació econòmica del consistori, malgrat el retret de l'oposició de falta de projectes.  "Si haguéssim gastat diners que no teníem, els proveïdors no hagueren cobrat, s'ha fet el que s'ha pogut per pagar. Ara s'haurà acabat de pagar els préstecs i els crèdits ICO pendents, que s'acabaran de pagar el 2022", ha indicat Ribera. 

A la ciutat, ha encapçalat, i encara ho fa fins al proper mes de juny, les àrees d'Economia, Governació, Promoció Econòmica, Hisenda i Planificació Pressupostària. "És molt difícil moure res i s'han mogut una sèrie de coses, el fet d'haver pogut canviar una sèrie de dinàmiques molt obsoletes és molt positiu", ha incidit Francesc Ribera. 
Arxivat a