Gironella rebrà 294.000 euros de la Diputació de Barcelona per modernitzar els polígons

Les millores afecten el polígon de Cal Rafalet, Can Ginyola i Camp dels Pals

02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:29h
Gironella modernitzarà els polígons amb un ajut de la Diputació de Barcelona.
Gironella modernitzarà els polígons amb un ajut de la Diputació de Barcelona. | Aj.Gironella
L'Ajuntament de Gironella rebrà una subvenció de 294.171,38 euros de la Diputació de Barcelona per modernitzar els polígons municipals de Cal Rafalet, Can Ginyola i Camp dels Pals. Aquesta subvenció forma part del segon paquet d’ajuts del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació. Entre als aspectes que es busca millorar als polígons, hi ha el sanejament i la depuració d'aigües i es contempla la instal·lació d'enllumenat LED, que permetrà reduir l'impacte mediambiental. 

"Ja ens havíem presentat a aquesta convocatòria d'ajuts, però vam quedar tres punts per sota dels que vam entrar, de manera que vam millorar el projecte. La intenció és posar els tres polígons més al dia, en especial el de Cal Rafalet, per guanyar atractiu per les empreses", ha explicat l'alcalde David Font. 

El Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona té l'objectiu de modernitzar els polígons en matèria d'infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores, i en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s'hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball.  

Gironella ja havia previst el projecte de millora de polígons industrials al pressupost aprovat per enguany amb una partida de 458.241,07 euros. La subvenció atorgada cobreix, per tant, dues terceres parts del cost, gairebé 300.000 euros. 
 
Aquestes actuacions de millora, juntament amb la modificació de les normes urbanístiques de les condicions d'ús de les zones industrials del municipi, aprovada per ple el mes de gener, permetran que els polígons industrials de Gironella s’adaptin a les necessitats actuals, i formen part del Pla de Dinamització de Polígons del Berguedà, impulsat l’any 2014 per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. 
 
La diputació ha atorgat en total 15 milions d'euros a 27 municipis, i Gironella ha estat l'únic municipi seleccionat de la comarca en aquesta convocatòria.
Arxivat a