Berga comença a tramitar els expedients oberts per l'abocament de deixalles en via pública

L'abandonament d'escombraries pot suposar la imposició d'una sanció que va de 4.001 euros a 150.000 euros

Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:37h
Una imatge de deixalles abandonades facilitada per l'Ajuntament de Berga.
Una imatge de deixalles abandonades facilitada per l'Ajuntament de Berga. | Aj.Berga
L'Ajuntament de Berga ha iniciat la tramitació dels 8 expedients sancionadors per abocaments de deixalles, després del procés d'aixecament d'actes de fa unes setmanes per part de la Policia Local de Berga. La legislació aplicable és la Llei reguladora de residus, la qual qualifica com a infracció greu "l'abandonament, l'abocament o l'eliminació incontrolada de residus de qualsevol naturalesa i la constitució de dipòsits de residus no legalitzats, si no produeixen cap dany al medi ambient o no posen en perill greu la salut de les persones", i pot suposar la imposició d'una sanció que va de 4.001 euros a 150.000 euros.
 
A les persones denunciades se'ls atorga un termini de 15 dies hàbils perquè, si ho volen, al·leguin i proposin les proves que creguin convenients en defensa dels seus interessos. Els subjectes també tenen la possibilitat de reconèixer voluntàriament la seva responsabilitat o de realitzar el pagament de la sanció renunciant, així, a qualsevol acció de reclamació en via administrativa. En aquest cas, es dictarà directament resolució i a la sanció se li aplicarà una reducció del 20%.
 
Des del consistori, en una nota, s'ha volgut recordar que en matèria de residus, cal dipositar la fracció correcta de les deixalles al carrer el dia que correspon, segons indica el sistema de recollida de residus porta a porta iniciat el 4 de novembre de 2018 a Berga. Les deixalles es poden deixar al carrer a partir de les 8 del vespre. Si no és possible seguir el sistema porta a porta per qualsevol circumstància, cal utilitzar les àrees d'emergència, zones tancades amb contenidors. L'abandonament de deixalles fora d'aquests espais o temps, serà objecte de sanció.
Arxivat a