Vicenç Linares es presentarà a la reelecció el 26-M com a alcaldable de Junts per la Pobla de Lillet

Entre els projectes que espera veure acabats el proper mandat hi ha el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), la remodelació de la Plaça del Fort, el Xalet del Catllaràs i el Parc Fluvial de l'Escorxador

01 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 d'abril a les 21:37h
L'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares.
L'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares. | Pilar Màrquez Ambròs
Vicenç Linares, alcalde de la Pobla de Lillet des de 2011, es presentarà a la reelecció als comicis del 26 de maig. "El 19 de març em jubilava i em vaig comprometre que en aquella data, després d'un període de meditació prendria la decisió de continuar o no, he decidit tornar-hi perquè hi ha moltes coses per acabar i perquè he rebut el suport de moltes persones que m'han esperonat a continuar", ha explicat Vicenç Linares a NacióBerguedà.

La candidatura que encapçalarà Vicenç Linares portarà les sigles de Junts per la Pobla de Lillet, i estarà conformada per una llista renovada amb noves incorporacions i "que serà el màxim de transversal possible", segons ha indicat l'alcaldable. "Vaig registrar la marca el passat mes de maig; gairebé no hi haurà persones que militin en partits, en seré un dels pocs, l'objectiu és que sigui una llista per treballar per la Pobla", ha dit Linares. 

Entre els projectes que Vicenç Linares vol treballar per enllestir hi ha el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). "El conec pam a pam, l'he estudiat i sé on hi poden haver conflictes, així que aquesta és una de les tasques que m'agradaria acabar mentre sóc alcalde", ha afirmat Vicenç Linares.

Vicenç Linares també vol continuar treballant en el seu projecte com a alcalde per veure acabada "la remodelació de la plaça del Fort" que ha de renovar i ordenar un espai que és el nus principal de comunicació entre el centre de la vila (el barri històric) i els barris de l'eixample més poblats, així com el projecte de recuperació "del Xalet del Catllaràs". Els treballs en aquest últim equipament costen 567.000 euros, aportats pel fons FEDER, Generalitat i Diputació de Barcelona, subvencions aconseguides que en cobreixen la totalitat, de manera que l'ajuntament no hi ha d'aportar recursos municipals.

A més, un dels projectes que han animat a Linares a seguir, és el del Parc Fluvial de l'Escorxador que contempla, per exemple, aparcaments per autocaravanes i una zona d'esbarjo. "És una obra que té atorgada una ajuda que va aconseguir-se des del Consell Comarcal del Berguedà per diferents municipis", n'ha destacat Vicenç Linares. El parc fluvial s'inclou al pressupost comarcal per enguany amb una partida de 35.000 euros. "Són projectes en els quals hem treballat, que em faria il·lusió veure acabats", ha dit. "No m'oblido tampoc dels barris, dels seus problemes i la seva accessibilitat", ha afegit Linares. 

Vicenç Linares ha recordat que "quan vàrem començar teníem l'economia municipal molt deteriorada, vam transformar el deute reconegut amb deute bancari per valor de 2,6 milions" i ha apuntat que "amb sis anys, n'hem amortitzat 1,1 milions d'euros als bancs; i aquest any haurem retornat la meitat del deute. Estem a un pas d'aconseguir una ratio d'endeutament que garanteixi l'estabilitat pressupostària". 

El número 2 de la llista de Junts per la Pobla de Lillet serà Jordi Izquierdo, que havia estat cap dels guardes forestals, i que va jubilar-se el mes de gener. "Ara mateix ja tenim un bon equip, ens falta definir-ne l'alineació", ha explicat Linares sobre la candidatura, de la qual s'aniran fent públics detalls les properes setmanes.