El PP reclama retirar l'estelada i la pancarta pels presos de la façana de l'Ajuntament de Berga

Joan Antoni López Noguera denuncia la simbologia del consistori a la Junta Electoral de zona i també hi fa constar la presència de llaços grocs | L'alcaldessa ja va ser inhabilitada per mantenir la bandera independentista en dos períodes electorals de 2015

30 de març del 2019
Actualitzat el 31 de març a les 0:42h
Edifici de l'Ajuntament de Berga.
Edifici de l'Ajuntament de Berga. | Aj.Berga
L'alcaldable del PP, Joan Antoni López Noguera, ha denunciat davant la Junta Electoral de zona "l'existència de cartells de 'Llibertat presos polítics'" i "la presència a la façana de l'Ajuntament de Berga de llaços grocs", a més de reclamar la retirada de l'estelada que hi oneja.

La denúncia, interposada amb data d'aquest dissabte 30 de març, a la qual ha tingut accés NacióBerguedà, demana que es requereixi al consistori "la retirada immediata" d'aquesta simbologia i "de la bandera estelada" instal·lada a la façana de l'edifici consistorial perquè, argumenta, "trenca amb la imposició de neutralitat i estricta imparcialitat que l'article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) imposa als poders públics durant el període electoral".  Joan Antoni López Noguera és també president comarcal del Partit Popular del Berguedà. 

El document de denúncia es fonamenta "en l'exigència de neutralitat dels poders públics de la LOREG" i recorda diversos dels acords presos per la Junta Electoral Central al respecte. "La candidatura de la formació política que represento davant d'aquesta Junta Electoral de Zona entén que, l'existència del cartell amb el lema 'Llibertat presos polítics', la presència de llaços grocs i banderes estelades en espais o equips públics, contravenen clarament la legislació electoral i conculca  el principi i el deure de neutralitat política que la LOREG imposa a tots els poders públics durant el període electoral", assegura López Noguera en l'escrit.  

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va ser condemnada l'any passat pel jutjat de Manresa a sis mesos d'inhabilitació i tres més de multa amb una quota diària de sis euros per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. En aquella ocasió, va ser Societat Civil Catalana qui va interposar una denúncia prèvia.  

Joan Antoni López Noguera ha assenyalat a NacióBerguedà que el PP ja va demanar fa uns mesos a l'ajuntament que retirés els símbols de la façana de la casa consistorial. "Li vam demanar fa uns mesos a l'ajuntament fora de període electoral i ara ho exposem a la Junta Electoral de zona d'acord a la resolució on insta als ajuntaments i a la Generalitat a retirar-ho per mantenir la neutralitat dels poders públics, creiem que l'administració ha d'estar a disposició de tothom", ha argumentat. 
Arxivat a