Esquerra Berga aposta per una llista «diversa» i «paritària» amb Dolors Tous com a número 2

El partit combina joventut i experiència en una candidatura amb Marc Pons, Cristina Vela, Ali Mohamed Amar, Mònica Duran i Marc Olonia també als llocs capdavanters

28 de març del 2019
Actualitzat a les 22:43h
Foto de família de la candidatura d'Esquerra Berga.
Foto de família de la candidatura d'Esquerra Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Esquerra Berga ha presentat aquest dijous la llista completa de persones que acompanyaran Ramon Camps en la candidatura per a les eleccions municipals. Les vint-i-dues persones que configuren la llista -disset titulars i cinc suplents- conformen una candidatura "jove, diversa i paritària", que també posa l'accent "en l'experiència" dels dos llocs capdavanters ocupats pel candidat Ramon Camps i per la també regidora Dolors Tous, que va de número 2. Així ho ha anunciat el partit aquest vespre en un acte a la plaça dels Països Catalans.

Ramon Camps concorrerà als comicis acompanyat en els llocs capdavanters de la regidora Dolors Tous; del president de l'Handbol Berga i portaveu del Jovent Republicà de Berga, Marc Pons, que ocuparà la tercera posició; i de la graduada en Publicitat i Relacions Públiques i màster en Disseny publicitari, Cristina Vela, que anirà quarta a la candidatura. Vela és també besneta de l'alcalde de Berga afusellat pel franquisme, Josep Maria Badia i Sobrevias. 
 

Dolors Tous, número 2 de la candidatura. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


També destaquen en els primers llocs de la llista: Ali Mohamed Amar, vinculat al món de l'hostaleria, a Creu Roja del Berguedà i al Banc del Temps, com a número cinc; Mònica Duran, molt lligada a diverses entitats de la ciutat i secretaria de la Dona i d'Igualtat a la Permanent regional del Jovent Republicà, com a número sis; i Marc Olonia, tècnic superior en Programació de producció en fabricació mècanica i en Disseny en fabricació mecànica i també molt vinculat al teixit associatiu, que ocuparà el setè lloc. 

El candidat Ramon Camps ha destacat que es tracta d'un equip de gent "amb ganes de treballar, amb idees noves i idees que no s'han pogut aplicar mai però que són molt bones" i ha posat l'accent "en la joventut" i en el pes "de l'experiència" dels membres de la llista. "La diversitat que tenim a la llista és molt important, hi ha gent jove, gent gran, gent nascuda aquí, gent nascuda fora i gent de tot tipus", ha afirmat.
 

Ramon Camps, candidat d'ERC, durant la presentació de la candidatura a la plaça dels Països Catalans. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Hem intentat que aquesta llista representi a la ciutat, que siguin persones que tinguin idees noves i l'experiència per saber què hem de fer quan ens trobem amb problemes, que superarem junts", ha asseverat Camps. El candidat ha fet una crida al públic que era a la plaça dels Països Catalans per implicar-se en el futur de la ciutat. "No només som vint-i-dos, sinó que volem que tothom hi treballi i ens ajudi a fer la ciutat que vol", ha dit Ramon Camps. 

A la llista, hi ha onze dones i onze homes i set persones que no superen els 33 anys, "cinc d'aquestes en les posicions capdavanteres, entre els deu primers", ha destacat el president d'Esquerra Berga, Aleix Camprubí. "Els deu primers sumen una mitjana de 37 anys d'edat", ha posat en valor. "Tenim gent com el Marc Pons, la Cristina Vela, el Marc Olònia o la Mònica Duran, que de ben segur seran uns excel·lents regidors per aquesta ciutat, defensant els interessos dels joves, amb una visió de cohesió i relació intergeneracional, però també amb una visió global de ciutat", ha assegurat Aleix Camprubí. 
 

El número cinc, Ali Mohamed Amar, vinculat al món de l'hostaleria, a Creu Roja del Berguedà i al Banc del Temps. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La candidatura d'ERC Berga, a partir del número vuit de la llista, la completen la infermera Meritxell Almà; el tècnic electrònic, Josep Pont; la jove Liliana Cedeño, que ha treballat en diversos sectors, especialment en hostaleria, des de que va arribar de l'Equador; l'hostaler Gabriel Noguera; l'auxiliar d'infermeria, Pilar Carreras; el jubilat i impulsor de les CCOO al Berguedà, Adolf Cif; i també Laura Noguera, que té estudis de protocol nacional i internacional i d'hostessa; l'assentador jubilat Francesc Serra; la cambrera i vinculada al Banc del Temps del Berguedà, Susana Amate; i l'enginyer Jordi Parera. Pel que fa als suplents, assumiran aquest paper Anna Noguera, Joan Ramon Bella, Pilar Martínez, Josep Xoy i Rosa Tor. 

Una "radiografia" de la ciutat

El president d'ERC Berga, Aleix Camprubí, ha subratllat la pluralitat d'una llista que vol ser "una radiografia" de la ciutat, "on comptem amb la Liliana Cedeño, que és nascuda a l'Equador, amb l'Ali Mohamed, que procedeix d'una família amazic, o l'Anna Noguera, que té una discapacitat i això no ha impedit que pugui, que les seves ganes i la nostra predisposició hagin fet que acabi formant part de la llista, part de l'equip de treball". 

Durant l'acte, Ali Mohamed, fill d'una família amazic de Melilla, ha explicat l'aposta de la candidatura per la pluralitat i la importància de fer "polítiques socials" pel conjunt de la ciutat i aconseguir una societat "molt més cohesionada". "La diversitat ha de ser una de les forces de la ciutat i no un problema", ha dit Mohamed Amar. Cristina Vela ha parlat sobre l'aposta d'ERC per la joventut i la cultura popular. "Recalcarem els valors de la tradició berguedana perquè siguin reconeguts arreu; i ser reconeguts així com a capital de la cultura popular", ha afirmat. Aquest reconeixement, ha dit, seria positiu també "per l'economia, el turisme i el petit comerç" de la ciutat. 
 

Cristina Vela, quarta a la llista, ha parlat sobre l'aposta d'ERC per la joventut i la cultura popular. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Camprubí ha manifestat també que "tenim l'experiència que ens donen el Ramon Camps i la Dolors Tous, els nostres dos regidors actuals, però també la que dona l'Adolf Cid, que va ser regidor en dues ocasions i que ens pot aportar nous punts de vista al nostre equip de treball". Camprubí ha destacat que "tancant llista també tenim al Joan Ramon Bella o el Josep Xoy, dos històrics d’Esquerra Berga, que han sigut regidors, en el cas del Josep també alcalde durant un temps, i que seguim creient que el seu bagatge és important per al nostre equip".  
 

Els membres de la candidatura han firmat per Ramon Camps. A la foto, Anna Noguera, una de les suplents. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a